Säästäminen

Säästämiseen on yhtä monta keinoa kuin on säästäjääkin. Hankintojen toteuttamiseen on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja, mutta hieman aikaa ja kärsivällisyyttä käyttäen etukäteen säästäminen on riskittömin tapa tehdä hankintoja. Kun teet hankintoja netissä, voit säästää pitkän pennin alennuskoodeilla ja kupongeilla.

Kun säästöjä alkaa kertymään, rahaa ei kannata makuuttaa pankkitilillä, vaan avata niitä varten arvo-osuustili tai osakesäästötili esimerkiksi Nordnetillä.

Lue juttujamme ja opi uutta säästämisestä!

0 kommenttia

Äänikirjat ovat ottaneet paikkansa suomalaisten sydämissä, ja monet meistä ovat joko vaihtaneet perinteiset painetut kirjat digitaaliseen muotoon tai vähintään alkanut kuluttamaan äänikirjoja perinteisen lukemisen rinnalla. Eikä ihme, sillä äänikirjat tarjoavat mahdollisuuden nauttia kirjallisuudesta silloinkin, kun silmät eivät ole vapaat – olitpa sitten liikkeellä, lenkillä, kotitöissä tai rentoutumassa auringossa. Kätevät äänikirjat tekevät kirjojen kuuntelusta entistä helpompaa ja nautinnollisempaa.

Juttu sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä (*).

Suomessa toimivat äänikirjapalvelut

Suomessa toimii neljä suurta äänikirjapalvelua

1. Storytel

Yksi tunnetuimmista ja suosituimmista äänikirjapalveluista on Storytel*, joka tarjoaa laajan valikoimaan äänikirjoja ja e-kirjoja. Storytelin verkkosivuston mukaan se tarjoaa ”lähes miljoona tarinaa”.

Helppokäyttöisestä Storytelistä löydät elämäkerrat, dekkarit, romaanit, klassikot, scifiä, historiaa, jännitystä ja paljon muuta.

Storytelillä on neljä erilaista tilausmallia: basic, premium, unlimited ja family.

 • Basic sisältää 20 tuntia luku- ja kuunteluaikaa kuukaudessa.
 • Premium sisältää 100 tuntia luku- ja kuunteluaikaa kuukaudessa.
 • Unlimited sisältää rajattoman määrän luku- ja kuunteluaikaa kuukaudessa.
 • Family sisältää oman tilin 2-6 käyttäjälle ja 100 tuntia kuunteluaikaa/kk jokaiselle käyttäjälle.

Tätä kirjoitettaessa se tarjoaa 14 päivän ilmaisen kokeilujakson. Katso kaikki Storytel-tarjoukset tästä.

2. BookBeat

BookBeat on ”Suomen suosituin äänikirjapalvelu”, joka kertoo tarjoavansa yli 800 000 e- ja äänikirjaa.

BookBeatista* löydät tietokirjat, fantasiaa, huumoria, novelleja, runoja ja monenlaista muuta kuunneltavaa alkaen 9,99 €/kk.

BookBeatilla on kaksi tilauspakettia: basic- ja premium-paketti.

 • Basic sisältää 20 tuntia kuukaudessa.
 • Premium sisältää 100 tuntia kuukaudessa.
 • Tiliin voi liittää maksullisia lisäprofiileja muille perheenjäsenille.

Tätä kirjoitettaessa BookBeat tarjoaa peräti 45 päivää maksutta. Katso ajankohtaiset BookBeat-tarjoukset tästä.

3. Nextory

Nextory tarjoaa ”satojatuhansia” luku- ja kuunteluelämyksiä e-kirjojen ja äänikirjojen kautta..

Nextorystä löydät dekkarit, hyvinvointikirjat, lastenkirjat, tositarinat, uni- ja rentoutumiskirjat, kauhua ja muuta alkaen 9,99 € kuussa.

Myös Nextoryllä on omat tilaustyyppinsä:

 • Basic 25 tuntia kuukaudessa.
 • Premium 100 tuntia kuukaudessa.
 • Unlimited rajattomasti kuukaudessa.

Nextory poikkeaa muista äänikirjapalveluista siinä, että palvelussa voi luoda 4 erillistä profiilia. Kuitenkin vain 1 profiili voi käyttää sovellusta yhtä aikaa pl. Unlimited, jossa jopa 4 käyttäjää voi käyttää sovellusta samanaikaisesti.

Tällä hetkellä Nextorylle on saatavilla 30 päivän ilmaiskokeilu.

4. Elisa Kirja

Elisa Kirja* on ”se kotimainen äänikirjapalvelu”, joka tarjoaa laajan valikoiman suomenkielisiä äänikirjoja ja e-kirjoja.

Sen valikoimiin kuuluvat kuumimmat uutuudet, puhutuimmat kirjahitit ja rakastetuimmat klassikot, unohtamatta myöskään lastenkirjoja.

Elisa kirjan tilausmallit ovat:

 • Elisa Kirja Mini 20 tuntia/kk
 • Elisa Kirja Premium 110 tuntia/kk

Elisa Kirjan paras puoli on, että sinun ei välttämättä tarvitse ryhtyä kuukausitilaajaksi päästäksesi kuuntelemaan äänikirjoja, vaan voit ostaa niitä palvelusta myös omaksesi. Tätä hyödyttää heitä, jotka haluavat kuunnella äänikirjoja hissukseen omaan tahtiinsa, ilman kuukausitilaukseen sitoutumista.

Tällä hetkellä Elisa Kirjalle on saatavilla ilmainen 45 päivän kokeilujakso. Katso ajankohtaiset Elisa Kirja -tarjoukset tästä.

Äänikirjapalvelut tarjoavat erilaisia tarjouksia ja kampanjoita, joiden aikana voit säästää.

Hyödynnä tarjoukset ja säästä äänikirjapalveluissa

Digitaalisen median maailma on jatkuvassa liikkeessä ja kilpailu asiakkaista on kovaa. Tämä on johtanut siihen, että monet palvelut, kuten äänikirjapalvelut, joutuvat kilpailemaan asiakkaistaan erilaisten tarjousten ja etujen avulla.

Olitpa sitten innokas kirjatoukka tai vasta ottamassa ensiaskeleitasi äänikirjojen maailmassa, nyt on erinomainen aika hyödyntää näitä tarjouksia.

Monet Suomessa toimivista äänikirjapalveluista tarjoavat säännöllisesti erilaisia etuja, diilejä ja tarjouksia, etenkin uusille asiakkailleen. Esimerkiksi ilmaiset kokeilujaksot, alennuskoodit ja muut kampanjat voivat tuoda merkittäviä säästöjä äänikirjojen kuuntelijoille.

 • Ilmaiset kokeilujaksot: Kaikilla Suomessa toimivilla äänikirjapalveluilla on melkein aina voimassa ilmainen kokeilujakso, jonka aikana voit tutustua palveluun ja sen tarjontaan. Tämä on erinomainen tapa testata eri palveluja ilman sitoutumista ja selvittää, mikä niistä vastaa tarpeisiisi parhaiten.
 • Alennuskoodit: Juhlapäivinä, sesonkiaikoina tai erilaisten kampanjoiden aikana äänikirjapalvelut saattavat tarjota erillisiä alennuskoodeja, joilla voi saada esimerkiksi pidemmän ilmaisen kokeilujakson tai ylimääräisiä kuuntelutunteja. Seuraa tätä sivua pysäksesi ajan tasalla tarjouksista ja alennusmahdollisuuksista.
 • Jäsenedut: Jos olet äänikirjapalvelun pitkäaikainen jäsen, osa palveluista saattaa tarjota sinulle erityisiä etuja. Seuraa käyttämäsi palvelun edut- tai tarjoukset-sivuja löytääksesi eksklusiivista sisältöä tai muita bonuksia, joita ei välttämättä tarjota uusille käyttäjille.
 • Kanta-asiakasohjelmat: Jotkut palvelut voivat palkita aktiivisia kuuntelijoita ja uskollisimpia asiakkaitaan erityisillä eduille, kuten alennuksilla, ilmaisilla äänikirjoilla tai muilla bonuksilla.
 • Suositteluedut: Osa palveluista voi tarjota palkintoja, jos suosittelet sitä ystävällesi ja hän liittyy jäseneksi. Palkinto voi olla ilmaisia kuukausia, alennuksia tai muita etuja.

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan äänikirjapalvelua tai vaihtamaan nykyisen palvelusi, kannattaa pitää silmillä erilaisia diilejä ja tarjouksia, jotta voit hyödyntää ne ja säästää rahaa.

Ulkomaiset vaihtoehdot

Jos kuuntelet pelkästään englannin- tai muun kielisiä kirjoja, sinun kannattaa tutustua myös ulkomaisiin äänikirjapalveluihin. Tässä muutamia:

 • Audible on Amazonin omistama palvelu, joka on erityisen suosittu Yhdysvalloissa. Se tarjoaa valtavan määrän äänikirjoja useilla eri kielillä.
 • Libro.fm suunniteltiin alunperin tukemaan paikallisia riippumattomia kirjakauppoja. Kun tilaat äänikirjoja Libro.fm:n kautta, osa tuloista menee valitsemallesi paikalliselle kirjakaupalle.
 • Scribd on monipuolinen palvelu, joka tarjoaa äänikirjojen lisäksi e-kirjoja, lehtiartikkeleja ja muita dokumentteja.
 • Google Play Books. Vaikka Google on tunnetumpi sovelluskauppana, sillä on myös laaja valikoima äänikirjoja. Google Play Booksista voi myös ostaa yksittäisiä kirjoja ilman tilausta.

Yhteenveto

Äänikirjat ovat valloittaneet suomalaisten sydämet. Suomessa toimii useita äänikirjapalveluita, jotka pyrkivät houkuttelemaan sinut asiakkaakseen tarjoamalla erilaisia tarjouksia, ilmaiskokeiluja, alennuskoodeja ja muita etuja.

Tässä jutussa listasimme suosituimmat suomalaiset äänikirjapalvelut, käsittelimme niiden erilaisia tilausmalleja ja eroja toisiinsa, sekä tarjosimme muutamia ulkomaisia vaihtoehtoja.

Lisäksi kerroimme, että äänikirjapalveluiden välinen kilpailu on kovaa, ja ne joutuvat kilpailemaan tarjoamalla asiakkailleen erilaisia tarjouksia.

Äänikirjapalvelujen tarjoamia tarjouksia ovat mm. ilmaiset kokeilujaksot, alennuskoodit, jäsenedut, kanta-asiakasohjelmat ja erilaiset ”suosittele ystävällesi” -ohjelmat.

Hintatietoinen kuluttaja osaa vertailla paitsi eri äänikirjapalvelujen ominaisuuksia ja hintoja, myös hyödyntää niiden tarjoamat tarjoukset.

Huomaathan, että tämä blogijuttu on julkaistu elokuussa 2023. Kovasta kilpailusta johtuen äänikirjapalveluiden tilauspaketit, hinnat ja tarjonta vaihtuvat jatkuvasti. Ylläpidämme kuitenkin tarjoussivuja jatkuvasti.

0 kommenttia

Digitaalisten kameroiden ja älypuhelimien yleistymisen myötä valokuvien ottaminen on helpompaa kuin koskaan ennen. Nykyään voimme tallentaa tärkeimmät hetkemme elämässämme vain napin painalluksella ja tallentaa kuvat digilaitteellemme. Kun kuva tallentuu digitaalisessa muodossa, se usein unohtuu laitteen arkistoihin, eikä tärkeää hetkeä tule enää myöhemmin muisteltua niin kuin ennen.

Monilla meistä syntyy halu muuttaa upeimmat kuvat fyysisiksi, käsin kosketeltaviksi valokuviksi, joita voimme helposti esitellä ystäville ja perheenjäsenillemme. Mutta miten muuttaa digikuvat valokuviksi mahdollisimman edullisesti? Tässä blogijutussa esittelemme muutamia vinkkejä ja verkkosivustoja, jotka auttavat muuttamaan digikuvat valokuviksi netin välityksellä mahdollisimman edulliseksi.

Joten hypätään digikuvien teettämisen maailmaan!

Vertaile hintoja

Kun etsit edullisinta vaihtoehtoja digikuvien teettämiseen valokuviksi, kannattaa tehdä huolellista hintavertailua eri palvelujen välillä.

Kyllä, netistä löytyy runsaasti erilaisia digikuvien tulostus- ja kehityspalveluja, mutta niiden hinnat vaihtelevat merkittävästi.

Vertailemalla hintoja voit tehdä tietoisen päätöksen, joka perustuu hinta-laatusuhteeseen ja valita omalle budjetillesi sopivan palvelun.

Muista, että halvin vaihtoehto ei tarjoa välttämättä parasta laatua, joten on tärkeää löytää tasapaino edullisen hinnan ja hyvän tulostuslaadun välillä.

Hyödynnä tarjoukset

Useat yritykset ja verkkosivustot tarjoavat säännöllisesti erilaisia alennuksia ja tarjouksia digikuvien teettämiseen.

Jos teetät digikuvia usein, kannattaa tilata muutaman digikuvia valokuviksi tarjoavan verkkokaupan uutiskirje sähköpostiisi. Seuraa usein käyttämiäsi yrityksiä sosiaalisessa mediassa, jossa ne voivat jakaa erikoistarjouksia ja alennuskoodeja.

Hyödynnä myös eri palveluiden ensitilaajan edut. Monet verkkokaupat houkuttelevat asiakkaita tarjoamalla heille esimerkiksi 15 % alennuksen ensimmäisestä tilauksesta tai ilmaisen toimituksen.

Käytä digikuvapalveluja

Digikuvapalvelut tarjoavat turvallisen tavan tallentaa digikuvasi pilvipalveluun. Voit ladata kuvat suoraan selaimella palveluun, joka säilyttää ne ja varmuuskopioi ne automaattisesti. Tämä varmistaa, että kuvasti on turvassa, vaikka laitteellesi tapahtuisi jotain odottamatonta.

Digikuvapalveluissa voit järjestää kuvasi ja kategorisoida ne haluamallasi tavalla. Voit luoda kansioita, luokitteluja ja albumeja, jotka auttavat sinua löytämään haluamasi kuvat helposti. Monissa palveluissa voit lisätä digikuviin avainsanoja ja tageja, jotka auttavat niiden löytämistä tulevaisuudessa.

Palveluiden avulla voit jakaa kuvasi helposti perheen, ystävien tai muiden kanssa, tai jakaa niitä somessa. Monet digikuvapalvelut tarjoavat myös mahdollisuuden tilata digikuvia tulosteina suoraan.

Ifolor

Ifolor muuttaa digikuvasi valokuviksi suomalaisella työllä. Tilaamalla 10 kpl tai enemmän saat 50 % alennuksen.
Kaikki suomalaiset tuntevat Ifolorin (entinen Ifi), joka valmistaa digitaalisista kuvatiedostoista valokuvia ja muita kuvatuotteita. Vuonna 2020 Ifolor oli Pohjoismaiden johtava kuvatuotteiden valmistaja, ja eniten asiakkaita sillä oli juuri Suomesta.

Valokuvien, valokuvakehysten, photo booth -kuvien, neliö- ja retrokuvien lisäksi Ifolorilla on mahdollista teettää omista digikuvista niin kuvakirjat, kuvakortit, kuvakalenterit, canvas- ja sisustustaulut kuin monenkirjavat kuvalahjatkin mukeista t-paitoihin, pyyhkeistä tyynyihin, kauppakasseista avaimenperiin, puhelimen suojakuorista hiirimattoihin ja niin edelleen.

Tätä kirjoitettaessa digikuvien teettäminen valokuviksi maksaa alkaen 0,18 senttiä per kuva, joten palvelu ei ole missään nimessä kallis. Kun teetät vähintään 10 digikuvaa, saat lisäksi 50 % alennuksen, eli saat digikuvat teetettynä vain 0,09 €/kpl. Lisäksi digikuvat valokuviksi on Ifolorin Avainlippu-tuote – toisin sanoen, teettämällä digikuvat valokuviksi Ifolorilla, ostat työtä Suomeen. Kuvat valmistetaan Keravan tehtaalla ja ne toimitetaan sinulle muutamassa päivässä.

Ifolorin valokuvat teetetään ensiluokkaiselle valokuvapaperille, joka toistaa värit erinomaisesti ja säilyttää muistot vuosikymmeniä. Voit valita valokuvien koon neljästä eri kokovaihtoehdosta: 10×10–18 cm, 11×11–17 cm, 13×13–19 cm tai 20 x 20–30 cm.

Smartphoto

Smartphotolla teetät digikuvat valokuviksi alkaen 0,16 €/kpl.

Smartphoto on yksi markkinoiden johtavista digitaalisten valokuvien kehittäjistä Euroopassa. Vuonna 1972 ExtraFilm-nimisenä perustettu yritys palvelee vuosittain yli neljää miljoonaa asiakasta ympäri Eurooppaa.

Valokuvien lisäksi Smartphoto luo korkealaatuisia valokuvatuotteita, kuten kuvakirjoja, kuvakortteja, kuvakalentereita, seinäkoristeita ja hauskoja kuvalahjoja, kuten puhelinten suojakuoria, mukeja ja kuvamagneetteja.

Smartphoto pyrkii olemaan edullinen, helppo, nopea, helposti saavutettavissa oleva ja hauska digikuvien ja valokuvatuotteiden tarjoaja.

Smartphoton hinnat digikuvien teettämisessä valokuviksi on tällä hetkellä alkaen 0,16 €/kpl, joten se on hieman edullisempi kuin kotimainen Ifolor, kun toimituskuluja ei huomioida.

Katso Smartphoto-alennuskoodit ja -tarjoukset tästä.

Tunnin Kuva

Tunnin Kuva -liikkeissä digikuvat saa kätevästi muutettua valokuviksi.

Useimmat suomalaiset tuntevat Tunnin Kuvan. Se on 23 eri paikkakunnalla toimiva valokuvaliikeketju, jonka verkkosivuilta voi tilata digikuvat valokuviksi ja noutaa liikkeestä nimensä mukaisesti usein jo ”tunnin kuluttua”.

Tunnin Kuvan etuja ovat laaja myymäläverkosto ja mahdollisuus teettää digikuvat valokuviksi vaikka omasta puhelimesta olipa käytössäsi sitten iPhone- tai Android-älypuhelin, iPad- tai Android-tabletti, PC- tai Mac-tietokone, USB-tikku, muistikortti tai vaikka koko kamera.

Tilausmääristä ja kuvakoosta riippuen Tunnin Kuvan 10×15-kuvien hinnat vaihtelevat 0,29–0,49 € välillä, joten edullisemmassa päässä se ei liiku.

Minnti

Minnti.fi oli itsellekin uusi tuttavuus, mutta kyseessä näyttää olevan jo vuonna 2007 perustettu latvialainen digikuvien ja kuvatuotteiden verkkokauppa. Minnti on tätä kirjoitettaessa edullisin tapa muuttaa digikuvat valokuviksi, sillä palvelun klassinen printtaustyyppi maksaa vain 0,08 €/kpl, joskin kyseessä on jonkin sortin (ehkä) väliaikainen tarjous 0,14 €/kpl:een normaalihinnasta.

Kovin montaa kokemusta tosin Minnti-verkkokaupasta tai sen tuottamien valokuvien laadusta ei netistä vielä tällä hetkellä löydy.

Fotonetti

Torniolainen Fotonetti tulostaa digikuvasi valokuviksi.

Fotonetti.fi on torniolaisen KopioX-yrityksen kuvapalvelu, jonka kautta voi tilata digikuvat valokuviksi. Vakiokokoisten digikuvien teettäminen valokuviksi näyttää kustantavan tällä hetkellä 0,49 €/kuva, joten mitenkään edullisesta digikuvien teettäjästä ei ole kyse.

Valokuvien lisäksi Fotonetti tarjoaa ripustusvalmiille valokuvalevylle tulostettavia kuvia, kuvakortteja, kuvakirjoja sekä tarkalleen haluamasi kuvakokoja.

Fotoyks

Palkittu Fotoyks tarjoaa digikuvat valokuviksi 10, 15, 20 tai 30 cm valokuvapaperille.

Vuodesta 1976 toiminut Fotoyks tarjoaa aitoja valokuvia, jotka valmistetaan aidolle Fuji Crystal Archive DPII Professional -valokuvapaperille.

Fotoyhden valokuvat voittivat MikroPC-lehden kuvapalvelutestissä niin parhaan palkinnon kokonaispisteissä, työn laadussa, toimitusajassa kuin hinnassakin.

Fotoyks-palvelun tarjoushinta kuville on 0,295 €/kuva, kun tilaat valokuvia vähintään 50 € arvosta.

ColorKolmio

ColorKolmio on kaarinalais-vantaalainen yritys, joka tarjoaa digikuvien teettämistä valokuviksi alkaaen 0,15 €/kuva.

Yrityksen ohjelmasta löydät myös panoraamavaihtoehdot koossa 10x20cm, mobiilipuhelinformaatit 10x18cm sekä suurennokset aina 50x75cm asti.

Kuvillesi voit aina valita joko kiiltävän- tai mattapinnan. Kiiltävä pinta tuo kuvaan tiettyä ylellisyyttä, kun taas mattapinta huokuu käytännöllisyyttä.

Tutustu paikallisiin tulostusliikkeisiin

Vaikka netissä toimivat digikuvapalvelut ovat helppo, kätevä ja suosittu menetelmä tuottaa digikuvat netistä edullisesti, kannattaa tutustua myös lähellä oleviin vaihtoehtoihin.

Paikallisessa valokuvaliikkeessä saat aina henkilökohtaista palvelua, ja liikkeen asiantuntijat voivat auttaa sinua valitsemaan sopivan tulostusmateriaalin, koon ja muut ominaisuudet.

Paikallisesta tulostusliikkestä saat tulosteet saman tien, eikä sinun tarvitse odottaa toimitusta. Voit myös nähdä ja arvioida valokuvat ennen maksamista.

Säästä tilaamalla kerralla suurempia määriä

Kun haluat säästää rahaa digikuvien tulostamisessa, harkitse suurempien määrien tilaamista kerralla. Monet tulostuspalvelut tarjoavat määräalennuksia ja muita etuja, kun tilaat kerralla suurempia määriä digikuvia.

Tilaamalla kerralla enemmän valokuvia säästät varastotilaa ja aikaa tulevaisuudessa. Sen sijaan, että tekisit useampia tilauksia erikseen, sinulla on valmis määrä valokuvia, silloin kun niitä tarvitset.

Suuremmat tilausmäärät sopivat erinomaisesti esimerkiksi lahjoiksi tai tapahtumiin. Voit tilata tulosteita perheenjäsenillesi, ystävillesi tai juhlatilaisuuksiin.

Suuremmat tilausmäärät hyödyttävät sekä yksityis- että yritysasiakkaita. Yksityishenkilöt saavat paljousalennuksia esimerkiksi perhekuvien tai lomamuistojen tallentamiseen, kun taas yritykset voivat hyödyntää suurempia tilausmääriä markkinointitarkoituksiin.

Valitse edullisempi tulostusmateriaali

Kun etsit tapoja säästää digikuvien muuttamisessa valokuviksi, yksi hyvä vaihtoehto on valita edullisempi tulostusmateriaali.

Mattapaperi on usein edullisempi vaihtoehto kiiltävälle paperille. Vaikka kiiltävä paperi voi tarjota syvemmät värit ja visuaalisesti usein kiehtovammann kiiltävän pinnan, myös mattapaperilla saavutetaan erinomaisia tuloksia.

Tulostuspalvelut tarjoavat usein kalliimpia premium-vaihtoehtoja ”oletuksena”. Selvitä, voitko vaihtaa painopaperin edullisempaan.

Huomioi myös toimituskulut

Vertaa myös toimituskulujen hintoja eri kuvapalvelujen välillä, sillä ne vaihtelevat merkittävästi.

Perinteisesti kotimaiset toimijat tarjoavat edullisemmat toimituskulut tai ilmaisen toimituksen ainakin silloin, kun tilauksesi täyttää tietyn minimin.

Useimmissa kuvapalveluissa toimitus on tietyn ostorajan jälkeen ilmainen. Pohdi voisitko tilata lisätuotteita tai tehdä kimppatilauksen säästääksesi toimituskulut.

Hyödynnä alennuskoodit ja sometarjoukset

Etsi verkkosivustoja, jotka tarjoavat alennuskoodeja digikuvien tulostamiseen ja hyödynnä tarjoukset säästääksesi rahaa tilauksessasi.

Seuraa suosituimpia digikuvapalveluita sosiaalisessa mediassa, Monet digikuvapalvelut tarjoavat seuraajilleen eksklusiivisia alennuksia, tarjouksia ja alennuskoodeja tarjotakseen heille tietoa uusista tuotteista, kampanjoista, tarjouksista sekä mahdollisista alennuskoodeista.

Pysy ajan tasalla ajankohtaisista tarjouksista ja mahdollisista alennuskoodeista ottamalla suosikkibrändisi seurantaan joko uutiskirjeen tai some-lähteiden välityksellä.

Kun löydät alennuskoodin, varmista, että se on voimassa ja että mitä etuja se tarjoaa. Tarkista myös koodin kirjoitusasu.

Sosiaalinen media on erinomainen resurssi alennusten ja erikoistarjousten löytämiseen, mitä tulee digikuvien teettämiseen valokuviksi.

Suosituimmat yllämainitut digikuvapalvelut hyödyntävät aktiivisesti sosiaalisen median kanaviaan tarjotakseen seuraajilleen ainutlaatuisia etuja ja erikoistarjouksia.

0 kommenttia

Verkko-ostamisen maailma on kehittynyt merkittävästi viime vuosikymmenen aikana. Nykypäivän kuluttajat voivat ostaa melkein mitä tahansa tuotteita tai palveluja verkosta muutamalla napsautuksella. Voit woltata kotiisi toimitettavan lounaan tai tilata Kiinasta pumpattavan tankin, jos sinusta vain siltä tuntuu. Tämä helppous ja nopeus ovat tehneet verkko-ostamisesta suositun valinnan globaalisti. Kuitenkin, kuten kaikessa, myös tässä on varjopuolensa: impulssiostokset ja ylikulutus ovat yleisiä ongelmia, jotka voivat heikentää taloudellista hyvinvointiamme.

Ymmärtääksemme, miten voimme säästää rahaa verkko-ostoksissa, on ensin tärkeää ymmärtää ostokäyttäytymistä verkossa. Päätökset tehdään usein nopeasti, harkitsematta täysin ostopäätöksen taloudellisia seurauksia. Tämän vuoksi on tärkeää kehittää strategioita, jotka auttavat meitä tekemään tietoisempia ja taloudellisesti kannattavampia päätöksiä.

Tässä blogijutussa syvennymme 20 konkreettiseen vinkkiin, jotka auttavat sinua navigoimaan verkko-ostosten maailmassa älykkäästi ja taloudellisesti. Alkaen alennuskoodien tehokkaasta käytöstä ja päätyen järkevään hintavertailuun, jaamme strategioita, joiden avulla voit maksimoida säästösi jokaisella ostokerralla. Lisäksi tutkimme, miten voit hyödyntää erilaisia työkaluja ja sovelluksia hintahälytyksille, vertailuille ja budjetoinnille, jotta voit tehdä ostoksia fiksusti ja säästeliäästi.

Olitpa sitten kokenut digitaalinen shoppailija tai vasta tutustumassa online-ostosten tekemisen maailmaan, nämä vinkit tarjoavat sinulle tärkeää tietoa ja työkaluja, joiden avulla voit tehdä ostoksesi harkiten ja taloudellisesti viisaasti. Meidän tavoitteemme on auttaa sinua nauttimaan verkko-ostamisen mukavuudesta ilman, että taloutesi kärsii. Säästöjen maksimointi ja ylikulutuksen välttäminen ovat avainasemassa, kun haluat saada enemmän vastinetta rahoillesi verkko-ostoksissa.

1. Hintojen vertailun tärkeys

Hintojen vertailu on kriittinen askel fiksussa online-shoppailussa. Se ei ainoastaan säästä rahaa, vaan myös antaa sinulle laajemman käsityksen markkinoiden hintatasosta. Tämän tiedon avulla voit tehdä tietoisempia päätöksiä ja välttää maksamasta liikaa tuotteista, jotka saatat löytää edullisemmin muualta.

Hyödynnä hinta- ja metahakukoneita, kuten hintavertailusivustoja ja Google Shoppingia, jotka tarjoavat helpon tavan vertailla useiden verkkokauppojen hintoja samalle tuotteelle. Ne voivat myös paljastaa kauppiaita, joista et ehkä ollut tietoinen.

Trivago, Skyscanner ja Kayak skannavat useita matkailusivustoja löytääkseen parhaat diilit lennoille, hotelleille ja vuokra-autoille. Käyttämällä näitä verkkotyökaluja voit vertailla hintoja helposti ja löytää parhaat tarjoukset.

2. Etsi kuponkeja ja alennuskoodeja

Alennuskoodien ja kuponkien etsintä on eräänlaista aarteenmetsästystä verkko-ostosten maailmassa, joka avaa ovet lukuisiin säästömahdollisuuksiin. Monet jälleenmyyjät houkuttelevat asiakkaita tarjoamalla alennuskoodeja tai kuponkeja, jotka tarjoavat houkuttelevia alennuksia erilaisiin tuotteisiin ja palveluihin. Nämä koodit on suunniteltu lisäämään asiakasuskollisuutta ja kannustamaan uusien asiakkaiden houkuttelemista, mikä tekee niistä arvokkaan työkalun fiksuille online-shoppailijoille.

Kun löydät näitä koodeja, voit syöttää ne verkkokaupan ostoskori- tai kassasivulla sille erikseen varattuun kenttään, mikä avaa ovet monenlaisiin etuihin. Nämä edut voivat vaihdella suorista hinta-alennuksista ilmaisiin toimituksiin tai jopa eksklusiivisiin lahjoihin ostosten yhteydessä. Alennuskoodien metsästys voi siis olla erittäin palkitsevaa ja johtaa merkittäviin säästöihin.

Löytääksesi näitä alennuskoodeja, voit aloittaa tarkistamalla jälleenmyyjän omat verkkosivut, sillä monet kauppiaat mainostavat koodit suoraan etusivullaan tai erikoistarjousten osiossa. Toinen tehokas tapa on tilata jälleenmyyjän uutiskirje, joka usein sisältää yksinoikeudella tarjottuja kuponkeja ja alennuskoodeja tilaajille.

Lisäksi on olemassa lukuisia alennuskoodisivustoja, kuten Alennuskoodi101.fi, jotka on omistettu juuri näiden koodien keräämiseen ja jakamiseen. Nämä alustat tarjoavat kattavan katsauksen saatavilla olevista tarjouksista, ja niiden avulla voit nopeasti löytää ja hyödyntää parhaat diilit.

On myös tärkeää pitää silmällä sosiaalista mediaa, sillä monet yritykset jakavat eksklusiivisia kuponkeja ja alennuskoodeja seuraajilleen. Lisäksi tietyt ostospäivät, kuten Black Friday tai Cyber Monday, ovat tunnettuja siitä, että ne tarjoavat huomattavia alennuksia, joten näinä aikoina kannattaa olla erityisen valppaana.

3. Tilaa verkkokaupan uutiskirje

Tilaamalla verkkokauppojen uutiskirjeitä avaat itsellesi oven moniin eksklusiivisiin tarjouksiin ja alennuksiin, jotka on varattu erityisesti tilaajille. Verkkokaupat käyttävät sähköisiä uutiskirjeitään kanavana ylläpitää yhteyttä asiakkaisiinsa ja jakaa heille tärkeitä tietoja, kuten uusia tuotelanseerauksia, erikoiskampanjoita ja ennen kaikkea: houkuttelevia alennuksia. Tämä tekee uutiskirjeen tilaamisesta erinomaisen tavan pysyä ajan tasalla suosikkikauppojesi tarjouksista.

Kun päätät tilata näitä uutiskirjeitä, sinun ei enää tarvitse etsiä aktiivisesti parhaita diilejä tai alennuskoodeja, sillä ne toimitetaan suoraan sähköpostiisi. Tämä ei ainoastaan säästä aikaa ja vaivaa, vaan myös varmistaa, että et jää paitsi rajoitetun ajan tarjouksista tai eksklusiivisista etuuksista, jotka voivat olla saatavilla vain lyhyen aikaa. Lisäksi jotkut verkkokaupat tarjoavat uusille tilaajille tervetuliaisalennuksen, mikä tarjoaa välittömän säästön ensimmäisestä ostoksestasi.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että vaikka uutiskirjeiden tilaaminen on hyödyllistä, sähköpostisi voi nopeasti täyttyä monista uutiskirjeistä, jos et ole valikoiva tilauksiesi suhteen. Valitse siis tilata vain niiden kauppojen uutiskirjeet, joiden tarjoukset todella kiinnostavat sinua, tai harkitse erillisen sähköpostiosoitteen luomista pelkästään uutiskirjeitä varten, jotta pysyt järjestelmällisenä ja vältät sähköpostisi ylikuormittumisen.

Tilaamalla suosikkikauppojesi uutiskirjeet, pidät itsesi ajan tasalla viimeisimmistä trendeistä, tuotteista ja ennen kaikkea, säästömahdollisuuksista. Tämä strategia ei ainoastaan tehosta shoppailukokemustasi, vaan myös auttaa sinua tekemään tietoisia ostopäätöksiä ja hyödyntämään parhaat tarjoukset heti, kun ne tulevat saataville.

4. Käytä ostohyvityssivustoja

Ostohyvityssivustojen käyttäminen voi olla älykäs tapa säästää hieman ylimääräistä rahaa verkko-ostosten yhteydessä. Sivustot, kuten BonusWay, tarjoavat ostohyvityksiä. Ne ovat ikään kuin bonuksia, joita voit kartuttaa tekemällä ostoksia ostohyvityssivustojen yhteistyökumppaneiden verkkokaupoista.

Ostohyvitys voi olla prosenttiosuus ostoksesi kokonaissummasta tai kiinteä summa, joka maksetaan sinulle takaisin jokaisesta ostoksestasi. Tämä on eräänlainen kannustin, jonka avulla ostohyvityssivustot palkitsevat asiakkaitaan heidän uskollisuudestaan ja ostosten tekemisestä heidän kauttaan.

Kun teet ostoksia ostohyvityssivustojen kautta, muista tarkistaa heidän yhteistyökumppaninsa ja tarjouksensa, jotta voit maksimoida mahdolliset hyödyt. Jotkut sivustot tarjoavat myös lisäetuja, kuten erikoistarjouksia ja alennuskoodeja, jotka voivat lisätä säästöjäsi entisestään.

Ostohyvitys voidaan maksaa takaisin rahana suoraan tilillesi tai muina etuisuuksina, kuten lahjakortteina tai palkintopisteinä, joita voit käyttää tuleviin ostoksiin. Tämä tekee ostohyvityksistä joustavan ja houkuttelevan vaihtoehdon heille, jotka haluavat ansaita ylimääräistä rahaa verkko-ostosten yhteydessä.

5. Tee ostokset alennuskampanjoiden aikana

Ostosten tekeminen alennuskampanjoiden aikana voi olla loistava tapa saada parhaat diilit ja säästää merkittävästi rahaa verkko-ostoksissa. Useimmat verkkokaupat järjestävät säännöllisesti alennuskampanjoita, joista voit saada tietoa esimerkiksi heidän uutiskirjeistään tai sosiaalisen median kanavistaan.

Yksi tunnetuimmista alennuskampanjoista on Black Friday, joka on perinteisesti ollut suuri shoppailupäivä, jolloin kauppiaat tarjoavat suuria alennuksia monille tuotteille ja palveluille. Toinen suosittu alennuskampanja on Singles’ Day, joka on erityisen suosittu Aasiassa mutta on saanut suosiota myös muualla maailmassa. Näiden kampanjoiden aikana tuotteiden ja palveluiden hinnat voivat olla voimakkaasti alennetut, mikä tekee niistä houkuttelevia aikoja tehdä suuria ostoksia.

Ole valmis toimimaan nopeasti. Alennuskampanjoiden aikana suosituimmat tuotteet voidaan myydä nopeasti loppuun, joten ole valmis toimimaan, jos löydät haluamasi tuotteen hyvään hintaan.

6. Käytä kanta-asiakasohjelmia ja palkintopisteitä

Kanta-asiakasohjelmat ja palkintopisteiden hyödyntäminen ovat erinomainen tapa saada lisäarvoa verkko-ostoksille ja saada palkintoja uskollisuudestasi käyttämiäsi verkkokauppoja kohtaan. Monet verkkokaupat tarjoavat kanta-asiakasohjelmia, jotka mahdollistavat bonusten ja kanta-asiakaspisteiden keräämisen, joita voi käyttää alennusten saamiseen tulevista ostoksista.

Rekisteröitymällä säännöllisesti käyttämiesi verkkokauppojen kanta-asiakkaaksi saat usein pääsyn erilaisiin etuihin ja bonuksiin, kuten eksklusiivisiin tarjouksiin, syntymäpäivälahjoihin ja ilmaisiin toimituksiin. Näiden etujen lisäksi saat usein myös kanta-asiakaspisteitä jokaisesta ostoksestasi, jotka voit sitten käyttää alennusten saamiseen tulevista ostoksista.

Kanta-asiakasohjelmiin liittyminen on yleensä maksutonta ja helppoa, ja se voi tuoda merkittäviä säästöjä pitkällä aikavälillä. Monet verkkokaupat tarjoavat myös erilaisia jäsenyyksiä tai tasoja kanta-asiakasohjelmissaan, jotka voivat tuoda lisäetuja ja bonuksia niille asiakkaille, jotka tekevät enemmän ostoksia tai ovat erityisen uskollisia brändille.

7. Osta suurempia määriä kerralla

Ostaminen suurempina määrinä kerralla, eli bulkkina, voi olla erinomainen tapa säästää rahaa, erityisesti tuotteissa, joita käytät säännöllisesti tai joita tarvitset suuria määriä. Tämä pätee erityisesti ruokaostoksiin, mutta myös muihin tuotteisiin, kuten hygieniatuotteisiin tai kotitaloustarvikkeisiin.

Kun ostat suurempia määriä kerralla, voit yleensä saada alennuksia tai muita etuja, kuten määräalennuksia tai ilmaisen toimituksen. Monet kauppiaat tarjoavat erityisiä tarjouksia heille, jotka ostavat tuotteita suurissa erissä, mikä voi johtaa huomattaviin säästöihin pitkällä aikavälillä.

Esimerkiksi perheille, jotka ostavat ruokaa suurissa erissä, voi olla järkevää tehdä viikoittaiset tai kuukausittaiset ruokaostokset kerralla, sillä näin he voivat hyötyä määräalennuksista ja vähentää kokonaisostosten kustannuksia. Lisäksi tämä voi säästää aikaa ja vaivaa, kun sinun ei tarvitse tehdä useita pieniä ostoksia viikon aikana.

On kuitenkin tärkeää huomioida, että bulkkina ostaminen voi olla kannattavaa vain tietyissä tilanteissa ja tiettyjen tuotteiden kohdalla. On tärkeää varmistaa, että tuotteet eivät vanhene tai mene pilalle ennen kuin ne on käytetty loppuun, jotta vältytään hukkakustannuksilta.

8. Älä tee heräteostoksia

Heräteostokset voivat olla houkuttelevia, mutta ne voivat myös aiheuttaa ylimääräistä kulutusta ja johtaa ostosten tekemiseen, joita et todellisuudessa tarvitse. Siksi on tärkeää välttää impulssiostoksia ja tehdä harkittuja päätöksiä ostoksista.

Yksi parhaista tavoista välttää heräteostoksia on laatia ostoslista ennen shoppailua ja pitää siitä kiinni. Kun tiedät tarkalleen mitä tarvitset ja haluat ostaa, on helpompaa vastustaa houkutuksia ostaa ylimääräisiä tuotteita, jotka voivat olla houkuttelevia mutta eivät välttämättä tarpeellisia sinulle.

Online-shoppailussa ostoslistan käyttäminen on erityisen hyödyllistä, koska voit nähdä kaikki haluamasi tuotteet yhdellä silmäyksellä ja välttää selaamisen aiheuttamat houkutukset. Lisäksi voit verrata hintoja eri verkkokaupoissa ja etsiä parhaat tarjoukset ennen ostopäätöksen tekemistä.

Lisäksi on hyvä harkita odottamista ennen kuin teet suuria ostoksia. Anna itsellesi aikaa harkita ostopäätöstä ja miettiä tarvitsetko todella kyseistä tuotetta. Usein lyhyt odotusaika voi auttaa selvittämään, onko ostos todella tarpeellinen vai teetkö sen vain hetken mielijohteesta.

9. Käytä lahjakortteja

Lahjakorttien käyttö voi olla älykäs tapa säästää rahaa verkko-ostoksissa, erityisesti jos käytät tiettyjä verkkokauppoja säännöllisesti. Monet verkkokaupat tarjoavat alennuksia lahjakorttien ostamisesta alennuskampanjoiden aikana, mikä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon budjetin hallintaan.

Ostamalla lahjakortteja alennusmyynneistä voit säästää rahaa tuleviin ostoksista, sillä saat lahjakortit alennettuun hintaan ja voit käyttää ne myöhemmin ostoissa täyteen arvoonsa. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos suunnittelet tekeväsi suuria ostoksia tietyssä verkkokaupassa tai haluat hyödyntää alennuskampanjoiden tarjouksia maksimoidaksesi säästöt.

Lisäksi lahjakorttien käyttö voi auttaa hallitsemaan budjettia ja välttämään heräteostoksia, sillä sinulla on etukäteen tiedossa budjetoitu summa, jonka voit käyttää ostoksiin. Tämä auttaa välttämään ylimääräistä kulutusta ja pitämään rahankäytön kurissa.

10. Etsi ilmaista toimitusta

Ilmaisen toimituksen etsiminen voi olla erinomainen tapa säästää rahaa verkko-ostoksissa. Monet jälleenmyyjät tarjoavat ilmaisen toimituksen, kun tilaat vähintään tietyllä summalla, mikä voi olla houkutteleva vaihtoehto varsinkin suurempien ostosten yhteydessä.

Lisäksi voit saada ilmaisen toimituksen myös hyödyntämällä erilaisia tarjouksia ja etuja. Esimerkiksi jotkut verkkokaupat tarjoavat ilmaisen toimituksen alennuskoodilla, jonka voit syöttää ostoskorin tai kassasivulla ennen maksamista. Toinen tapa saada ilmainen toimitus on tilata verkkokaupan uutiskirje, jonka tilaajille tarjotaan usein erikoistarjouksia, mukaan lukien ilmaisen toimituksen tarjouksia. Lisäksi voit saada ilmaisen toimituksen liittymällä verkkokaupan maksuttomaan kanta-asiakasohjelmaan, jossa saattaa olla etuja, kuten ilmaisia toimituksia tai muita alennuksia.

Ilmaisen toimituksen etsiminen voi auttaa säästämään merkittävästi kuluissa, varsinkin jos teet ostoksia säännöllisesti verkossa. Muista kuitenkin tarkistaa mahdolliset ehdot ja rajoitukset, kuten minimisumman, joka on saavutettava ennen ilmaisen toimituksen saamista, sekä toimitusaika ja -ehdot, jotta tiedät mitä odottaa ostoksiltasi.

11. Tarkista hintatakuut

Hintatakuut voivat olla tehokas tapa varmistaa, että maksat aina juuri oikean hinnan verkko-ostoksissasi. Monet jälleenmyyjät tarjoavat hintatakuita ja vastaavia etuja, jotka voivat auttaa sinua säästämään rahaa ja saamaan parhaan mahdollisen diilin.

Yksi yleisimmistä hintatakuista on se, että jos löydät saman tuotteen muualta halvemmalla, jälleenmyyjä vastaa tarjoukseen tarjoamalla saman hinnan ja usein lisäksi pienen alennuksen. Tämä tarkoittaa, että voit olla varma saavasi parhaan mahdollisen hinnan tuotteesta, vaikka se olisikin alun perin ollut kalliimpi.

Lisäksi jotkut jälleenmyyjät tarjoavat hintatakuita, jotka takaavat, että tuotteen hinta pysyy alhaisena tietyllä ajanjaksolla. Jos hinta laskee ostoksesi jälkeen, voit saada erotuksen hyvitettynä. Tämä on erityisen hyödyllistä erilaisten alennuskampanjoiden aikana, kun tuotteiden hinnat voivat vaihdella suuresti lyhyen ajanjakson aikana.

12. Tarkista palautetut ja avatut tuotteet

Palautetut tai avatut tuotteet voivat olla hyvä tapa säästää rahaa ostoksissa, sillä niitä myydään yleensä alennettuun hintaan verrattuna uusiin vastaaviin tuotteisiin.

Monet jälleenmyyjät myyvät näitä tuotteita tarjoten mahdollisuuden saada hyvälaatuisia tuotteita huomattavasti edullisemmin.

 • Varmista, että tuotteen kunto vastaa odotuksiasi ja että mahdolliset puutteet tai vauriot on selvästi ilmoitettu.
 • Varmista, että sinulla on mahdollisuus palauttaa tuote, jos et ole tyytyväinen siihen tai jos se ei vastaa odotuksiasi.
 • Vertaa palautetun tai avatun tuotteen hintaa uuden vastaavan tuotteen hintaan. Varmista, että säästät riittävästi, jotta ostaminen on kannattavaa.

Tarkista takuu: Varmista, että tuotteella on edelleen takuu tai muut mahdolliset takuuoikeudet, vaikka se olisikin ollut avattu tai palautettu.

Ostaminen palautetuista tai avatuista tuotteista voi olla loistava tapa säästää rahaa, mutta on tärkeää tehdä ostokset harkiten ja varmistaa, että saat hyvälaatuisen tuotteen, joka vastaa odotuksiasi. Muista myös tarkistaa palautuskäytännöt ja takuut ennen ostoksen tekemistä.

13. Seuraa yrityksiä somessa

Suosikkiyritysten seuraaminen sosiaalisessa mediassa voi olla erinomainen tapa saada lisäetuja ja alennuksia verkko-ostoksissa. Monet yritykset tarjoavat alennuksia ja erikoistarjouksia sosiaalisen median seuraajilleen palkitakseen heidän sitoutumisensa brändiin.

Somessa seuraaminen antaa sinulle mahdollisuuden pysyä ajan tasalla yrityksen uusimmista tarjouksista, alennusmyynneistä ja kampanjoista. Usein yritykset julkaisevat somessa eksklusiivisia tarjouksia ja alennuskoodeja, joita ei ole saatavilla muualta. Tämä voi auttaa sinua säästämään rahaa ja hyödyntämään parhaat tarjoukset ennen muita.

Lisäksi somen kautta voit olla vuorovaikutuksessa yrityksen kanssa ja antaa palautetta tai kysyä kysymyksiä suoraan. Jotkut yritykset saattavat myös järjestää kilpailuja tai arvontoja sosiaalisessa mediassa, joiden avulla voit voittaa ilmaisia tuotteita tai muita palkintoja.

14. Etsi opiskelija-alennuksia

Jos olet opiskelija, monet verkkokaupat tarjoavat erityisiä alennuksia opiskelijoille, mikä voi auttaa helpottamaan painetta opiskelijabudjetissa.

Etsiessäsi opiskelija-alennuksia, tutki suosikkikauppasi verkkosivustoa. Usein opiskelija-alennuksia tarjoavat kaupat mainitsevat niistä omilla sivuillaan.

Tältä sivulta löydät myös tietoa siitä, miten voit todistaa opiskelijastatuksesi alennusta varten.

15. Käytä budjetointityökaluja tai -sovelluksia

Budjetointityökalujen ja -sovellusten käyttäminen voi olla erinomainen tapa hallita rahankäyttöäsi ja pysyä budjetissa verkko-ostoksia tehdessäsi. Näiden työkalujen avulla voit seurata tarkasti menoja ja tuloksia sekä asettaa itsellesi taloudellisia tavoitteita.

Yksi suosituimmista budjetointityökaluista on Mint, joka tarjoaa kattavan yleiskatsauksen taloudelliseen tilanteeseesi, seuraten tulojasi ja menoja eri kategorioissa. Toinen hyvä vaihtoehto on PocketGuard, joka auttaa sinua hallitsemaan menoja ja seuraamaan kulutustasi reaaliajassa. Spendee puolestaan tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden luoda henkilökohtaisia budjetteja ja seurata niitä helposti ja intuitiivisesti.

Budjetointityökalut auttavat sinua tunnistamaan, mihin rahasi menevät ja tunnistamaan säästömahdollisuudet. Voit myös asettaa itsellesi tavoitteita ja seurata niiden saavuttamista.

16. Hyödynnä ilmaiset kokeilujaksot

Monet verkkokaupat ja -palvelut tarjoavat ilmaisia kokeilujaksoja houkutellakseen uusia asiakkaita ja antaakseen heille mahdollisuuden kokeilla palvelua ennen sen ostamista.

Esimerkiksi äänikirjapalvelut tarjoavat usein ilmaisia kokeilujaksoja, jotka antavat sinulle pääsyn laajaan valikoimaan äänikirjoja ilman sitoutumista. Samoin suoratoistopalvelut, kuten MTV Katsomo tai SkyShowtime, tarjoavat usein ilmaisia kokeilujaksoja, joiden avulla voit tutustua palvelun tarjontaan ja ominaisuuksiin ennen tilauksen tekemistä.

Hyödyntämällä näitä ilmaisia kokeilujaksoja voit saada arvokasta tietoa siitä, sopiiko palvelu tarpeisiisi ja onko se rahasi arvoinen. Voit kokeilla erilaisia palveluita ja vertailla niiden ominaisuuksia ja hintoja ennen päätöksentekoa. Tämä auttaa sinua tekemään tietoon perustuvia päätöksiä ja valitsemaan parhaan mahdollisen vaihtoehdon tarpeisiisi.

On kuitenkin tärkeää muistaa peruuttaa tilaus ennen kokeilujakson päättymistä, jos et halua jatkaa palvelun käyttöä maksullisesti. Näin varmistat, ettet maksa vahingossa palvelusta, jota et halua jatkaa käyttämistä.

17. Tarkista pakettitarjoukset

Pakettitarjoukset voivat olla houkuttelevia vaihtoehtoja verkko-ostoksia tehtäessä, sillä ne tarjoavat usein useita tuotteita niputettuna yhteen houkuttelevaan hintaan. Monet jälleenmyyjät hyödyntävät tätä ”Nämä tuotteet ostettiin usein yhdessä” -markkinointistrategiaa tarjotakseen asiakkailleen mahdollisuuden säästää rahaa ja hankkia samalla useampia tuotteita.

On kuitenkin tärkeää olla tarkkana ja arvioida pakettitarjoukset huolellisesti ennen ostopäätöksen tekemistä. Vaikka jotkut pakettitarjoukset voivat tarjota merkittäviä alennuksia, toiset saattavat sisältää tarpeettomia tai vähemmän haluttuja tuotteita, mikä saattaa johtaa lopulta ylimääräisiin kustannuksiin.

Parhaiden pakettitarjousten tunnistaminen edellyttää vertailua ja hintojen tarkastelua yksittäin myytäviin tuotteisiin. Tämä auttaa sinua arvioimaan, onko tarjous todellinen säästö vai tarjotaanko tuotteita yhdessä vain nostamaan kokonaishintaa. Lisäksi kannattaa harkita omia tarpeitasi ja harkita, ovatko tarjotut tuotteet sellaisia, joita tarvitset tai haluat ostaa.

18. Tarkista varastontyhjennys- ja poistotuotteet

Monet verkkokaupat tarjoavat omia osastojaan myynnistä poistuville tuotteille ja varastontyhjennyksille, joissa tuotteita myydään suurin alennuksin.

Seuraamalla suosikkikauppojesi poistotuoteosastoa voit löytää huikeita tarjouksia erilaisista tuotteista, kuten vaatteista, elektroniikasta, kodintarvikkeista ja paljon muusta. Nämä tuotteet voivat olla loppuunmyynnissä tai poistumassa valikoimasta, minkä vuoksi niitä tarjotaan usein huomattavalla alennuksella.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että poistotuotteiden valikoima saattaa olla rajoitettu ja tuotteita saatetaan myydä nopeasti loppuun. Siksi on hyvä tarkistaa osasto säännöllisesti ja tarttua tarjouksiin nopeasti, jos löydät jotain kiinnostavaa.

19. Tyhjennä selaimesi evästeet

Jotkut verkkokaupat käyttävät evästeitä seuratakseen selaustottumuksiasi ja tarjoavat hintoja, jotka perustuvat siihen, mitä olet aiemmin etsinyt tai katsellut verkossa. Tämä voi joskus johtaa siihen, että näet korkeampia hintoja etsimillesi tuotteille tai palveluille.

Tyhjentämällä selaimesi evästeet voit nollata tämän historian ja nähdä mahdollisesti edullisempia hintoja tuotteille tai palveluille, joita etsit. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti siirtymällä selaimesi asetuksiin ja valitsemalla vaihtoehdon poista evästeet. Tämä poistaa tallennetut tiedot selaushistoriastasi ja auttaa ehkäisemään hintojen muokkaamisen perustuen aiempiin hautuihisi.

Lisäksi voit käyttää selaimen incognito-tilaa tai yksityistä selaustilaa, joka estää evästeiden tallentamisen ja selaushistorian tallentamisen. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden tehdä ostoksia ilman, että selaushistoriasi vaikuttaa hintoihin.

Toinen vaihtoehto on kokeilla eri selainta, jota et ole aiemmin käyttänyt, sillä evästeet tallentuvat yleensä selaimen sisälle. Tämä voi auttaa sinua näkemään erilaisia hintoja ja tarjouksia, jotka eivät perustu aiempaan selaushistoriaasi.

20. Varo huijauksia ja väärennyksiä

Verkossa liikkuu monia petollisia huijausyrityksiä, jotka pyrkivät varastamaan henkilökohtaisia tietojasi tai rahasi.

Aina kun törmäät epätavallisen uskomattomaan tarjoukseen, on tärkeää pysyä valppaana ja käyttää harkintaa. Jos tarjous vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se voi hyvinkin olla huijaus. Älä koskaan anna henkilökohtaisia tietojasi tai maksutietojasi epäilyttäville verkkosivustoille tai tuntemattomille myyjille.

Ennen ostoksen tekemistä tarkista aina jälleenmyyjän maine ja etsi asiakkaiden kokemuksia verkosta. Voit tehdä tämän esimerkiksi hakemalla jälleenmyyjän nimeä Googlella ja lukemalla asiakkaiden arvosteluja ja kokemuksia. Luotettavat ja hyvämaineiset myyjät ovat yleensä avoimia asiakkaiden palautteelle ja arvosteluille.

Kun teet maksuja verkossa, käytä aina turvallisia maksutapoja, kuten luottokorttia tai PayPalia. Näitä maksutapoja suojataan usein paremmin petoksilta ja huijauksilta, ja ne tarjoavat mahdollisuuden kiistää maksu, jos jotain menee pieleen. Älä koskaan lähetä käteistä rahaa kenellekään, sillä se on hyvin vaikea jäljittää ja palauttaa, jos jokin menee vikaan.

Yhteenveto

Säästäminen verkko-ostoksissa on mahdollista monin eri tavoin. Käyttämällä hintavertailusivustoja, etsimällä alennuskoodeja ja tarjouksia, sekä tekemällä ostoksia myyntisesonkeina voit käyttää budjettiasi tehokkaasti ja saada enemmän vastinetta rahoillesi.

Lisäksi hyödyntämällä verkkokauppojen kanta-asiakasohjelmia, välttämällä heräteostoksia ja käyttämällä budjetointityökaluja ja sovelluksia kulujen seurantaan, voit pitää budjettisi kurissa ja optimoida ostokokemuksesi.

On myös tärkeää olla tietoinen omista kulutustottumuksistaan ja luoda niiden perusteella henkilökohtainen shoppailubudjetti. Kun tiedät omat tarpeesi, toiveesi ja budjettirajoitteesi, voit tehdä tietoisempia päätöksiä ja säästää rahaa pitkällä aikavälillä.

Muista myös pysyä ajan tasalla alennusmyynneissä ja tarjouksissa seuraamalla suosikkikauppojasi sosiaalisessa mediassa ja hyödyntämällä ilmaisia kokeilujaksoja palveluissa, joita harkitset käyttäväsi.

Kaiken kaikkiaan tietoinen ostaminen ja budjetin hallinta ovat avaintekijöitä rahan säästämisessä verkko-ostoksia tehdessä. Pidä mielessä tarpeesi, vertaile hintoja ja varmista, että ostat vain tarpeellisia tuotteita ja että tunnet niiden hinnan sekä sen, mitä sinulla on varaa ostaa.

0 kommenttia

Löysitkö loistavan alennuskoodin suosikki verkkokauppaasi, mutta se ei toimi, vaikka mitä tekisit? Siihen voi olla monia eri syitä. Listasimme yleisimmät syyt, miksi alennuskoodi ei aina toimi.

Alennuskoodit ovat loistavia – silloin, kun ne toimivat. Silloin, kun alekoodi ei yllättäen toimikaan, se voi olla äärimmäisen turhauttavaa, ja koko ostoprosessista voi kadota ilo.

Tuntematta tapausta, emme voi tietää miksi juuri Sinun koodin lunastaminen epäonnistui, toimimattomuudelle on kuitenkin olemassa muutamia yleisiä syitä ja selityksiä:

1. Alennuskoodi on vanhentunut

Tämä on luultavasti yleisin syy siihen, miksi edun lunastaminen alennuskoodilla epäonnistuu. Saitpa alekoodin sitten sähköpostitse, mainoksesta tai näitä koodeja julkaisevalta sivustolta, useimmilla niistä on viimeinen voimassaolopäivä.

Joskus vanhentuneet alennuskooditkin toimivat, joten niitä kannattaa toki kokeilla, mutta ei kannata odottaa myyjän kunnioittavan vanhentuneella koodilla saatua alennusta.

Me Alennuskoodi101.fi:ssä kunnioitamme sekä verkkokauppiaita että teitä shoppailijoita. Siksi emme halua aiheuttaa turhautumista shoppaillessa, vaan poistamme reilusti vanhentuneet alennuskoodit kokonaan sivuiltamme viimeisenä voimassaolopäivänä.

Aina verkkokauppiaat eivät kuitenkaan ilmoita edes meille julkaisijoille viimeistä voimassaolopäivää. Tälle emme voi mitään, mutta poistamme kyllä toimimattomat koodit sivuiltamme, kun siitä meille ilmoitetaan ja asia on helposti todennettavissa.

2. Vähimmäisostovaatimus ei täyty

Monet verkkokaupat julkaisevat alennuskoodeja vähimmäis- tai minimiostovaatimuksella. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi 20 % alennuskoodi voi olla pätevä vain silloin, kun tilauksen loppusumma on vähintään 50 euroa.

Me Alennuskoodi101.fi:ssä ilmoitamme aina vähimmäisostovaatimuksen alennuskoodin lisätiedoissa, mikäli sellaisesta on meille ilmoitettu.

3. Alennuskoodi koskee vain uusia asiakkaita

Verkkokaupat houkuttelevat uusia asiakkaita tarjoamalla alennuskoodeja usein vain heille.

Uusille asiakkaille tarjottavat alennuskoodit koskevat kirjaimellisesti vain uusia asiakkaita. Jos yrität käyttää alennuskoodia myöhempään tilaukseen, koodin aktivointi todennäköisesti epäonnistuu.

Verkkokauppaohjelmistot tunnistavat rekisteröityneet asiakkaat, joiden asiakastietoihin on merkitty onko kyseinen asiakas jo käyttänyt uuden asiakkaan alennuskoodin.

4. Alennus ei koske tiettyjä tuotteita tai tuotemerkkejä

Toisinaan alennuskoodeilla saatavat alennukset eivät koske verkkokaupan kaikkia tuotteita, vaan osa tuotteista, tuoteryhmistä tai tuotemerkeistä on suljettu alennuksen ulkopuolelle.

Pois suljetut tuotteet tai tuoteryhmät voivat olla esimerkiksi sellaisia, joissa verkkokaupan katteet ovat pienemmät tai joissa kauppa käy aivan hyvin ilman kannustimiakin.

Jotkin tuotemerkit – erityisesti leluissa ja lastentarvikkeissa – ovat kieltäneet kokonaan jälleenmyyjiä tarjoamasta tuotteitaan alennushintaisena.

5. Toinen alennus on jo käytössä

Joskus, esimerkiksi black friday -kampanjoiden aikana, verkkokaupoissa on automaattisesti käytössä alennuskoodi, joka antaa asiakkaille tietyn alennuksen.

Näissä tapauksissa verkkokauppa antaa yleensä asiakkaalle mahdollisuuden korvata automaattisesti käytössä oleva alennuskoodi toisella koodilla.

Voi olla kuitenkin hankala löytää, mistä automaattinen alennus poistetaan ja miten se korvataan toisella. Verkkokaupan asiakaspalvelu on yleensä avuksi näissä tilanteissa.

6. Alennuskoodi on kirjoitettu tai ”kopioitunut” väärin

Alennuskoodeja käytettäessä on oltava tarkkana, sillä yhdelläkin merkillä tarkoitetusta poikkeava koodi ei todennäköisesti toimi verkkokaupassa, sillä ohjelmistot eivät ymmärrä inhimillisiä kirjoitusvirheitä.

Tarkista, että olet kirjoittanut alennuskoodin oikein, eikä sen alussa tai lopussa ole tyhjiä merkkejä eli välilyöntejä. Myös isot ja pienet kirjaimet ovat merkitseviä.

Joillakin fonteilla esimerkiksi ykkösen (1) ja pienen L-kirjaimen (l) erottaminen voi olla vaikeaa.

Vaikka en väitä, että tietokoneen leikepöytä (PC:llä Ctrl+C ja Ctrl+V) tekisi virheitä, alennuskoodin julkaisija on hyvinkin voinut kopioida koodin alkuperäisestä lähteestä väärin. 🙂

7. Verkkokauppa on vaihtanut omistajaa

Joskus verkkokauppa on voinut vaihtaa omistajaa alennuskoodin julkaisun ja koodin viimeisen voimassaolopäivän välillä.

Jos verkkokaupan uusi omistaja on päättänyt luopua alennuskoodien käytöstä kokonaan, levityksessä olevat alennuskoodit lakkaavat luonnollisesti toimimasta verkkokauppaohjelmistosta poistettaessa.

Tästä seuraa väistämättä tilanne, jossa asiakkaan toimivaksi olettama alennuskoodi ei yhtäkkiä toimikaan.

Suosittelemme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun, joka voi olla yllättävälle tilanteelle ymmärtäväinen ja antaa alennuksen manuaalisesti.

8. Asiakkaan on oltava rekisteröitynyt käyttääkseen alennuskoodin

Monet verkkokaupat antavat alennuskoodeja vain rekisteröityneille käyttäjilleen tai uutiskirjeen tilaajilleen.

Jos alennuskoodi ei toimi, kokeile rekisteröityä ja kirjautua verkkokauppaan, ja kokeile uudelleen.

9. Alennuskoodi on epäluotettavasta lähteestä

Internet on täynnä roskasisältöä. Yksi shoppailijoiden kannalta harmillisimmista muodoista ovat feikkikoodeja julkaisevat alennuskoodisivustot, jotka kalastelevat vain klikkauksia.

Suomessakin on kymmeniä feikkikoodeja julkaisevia sivustoja, jotka tunnistaa (yleensä) .com-päätteisestä osoitteesta ja tekoälyllä generoidusta siansaksasta.

10. Verkkokaupassa on teknisiä ongelmia

Vaikka tämä voi tuntua yleiseltä syyltä alennuskoodin toimimattomuuteen, se on itse asiassa harvinaista.

Sanotaan vaikka niin, että tekniset ongelmat näkyvät yleensä toisilla tavoin kuin alennuskoodien toimimattomuutena.

Yleisemmin syy alennuskoodin toimimattomuuteen on inhimillinen.

0 kommenttia

…joilla säästät rahaa ja elät samalla kestävämmin.

1. Aseta säästötavoite

Aseta itsellesi ensin tavoite, jota varten säästät. Jaa säästötavoitteesi lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin tavoitteiksi.

Säästötavoite on psykologinen konsepti.

Kun ymmärrät, miten helposti voit saavuttaa lyhyen aikavälin tavoitteesi, olet motivoituneempi saavuttamaan keskipitkälle ja pitkälle aikavälille asettamasi tavoitteet.

On parasta luoda realistinen säästösuunnitelma, joka tarjoaa mahdollisuuden myös joustaa vaikeampina aikoina.

Kirjoita säästötavoitteesi ylös. Se saa sinut sitoutumaan tavoitteisiin.

Kun olet määrittänyt tavoitteesi, pohdi seuraavia:

 • Minkä summan haluat säästää?
 • Milloin haluat saavuttaa tavoitteesi?
 • Mikä on säästötavoitteen konkreettinen merkitys?
 • Onko tavoitteesi realistinen ja toteutettavissa?

Säästötavoitteen luominen auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

2. Kirjaa tulot ja menot

Jaa kulut ensin kiinteisiin ja muuttuviin kuluihin.

Kiinteitä kuluja ovat pakolliset menot, kuten vuokra, lainanlyhennykset, sähkö sekä internet- ja puhelinkulut.

Muuttuvat kulut ovat ajoittain vaihtelevia menoja. Niitä ovat esimerkiksi vaate– ja päivittäistavaraostokset, ulkona syöminen, hiustenleikkuut ja vastaavat.

Yritä määrittää kiinteä summa myös muuttuville kuluille.

Jaa budjettisi kuun alussa kiinteisiin, muuttuviin ja säästökuluihin. Varaa joka kuukausi rahaa sen verran, että selviät kiinteistä ja muuttuvista kuluista.

Jos kuun lopussa jää jotain yli, voit joko laittaa ylimääräisen summan syrjään tai käyttää sen haluamallasi tavalla ilman syyllisyyden tuntua.

3. Vertaile hintoja, hyödynnä alennuskoodit ja kupongit

Tämä on paras tapa säästää rahaa sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Ennen uuden tavaran tai palvelun ostamista harkitse tarvitsetko sitä todella vai onko kyseessä ohimenevä mielihalu.

Kun sinun on tehtävä välttämätön hankinta, saat sen usein halvemmalla internetistä.

Tee Google-haku hakemasi tuotteen nimellä ja vertaile verkkokauppojen hintoja.

Kun olet löytänyt edullisimmat myyjät, tee toinen Google-haku ”kaupan nimi alennuskoodi” selvittääksesi voisitko saada tilauksesta vielä vähän alennusta. Varo käyttämästä roskasisältöä suoltavia feikkisivustoja.

Käytä vain luotettavien sivustojen, kuten Alennuskoodi101.fi:n julkaisemia kuponkeja. Löydät kaikki verkkokauppamme täältä.

4. Kerää leimoja

Monet ravintolat, kahvilat ja muut yritykset käyttävät leimakortteja, joissa jokainen tekemäsi ostos ”leimataan” lompakossa tai käsilaukussa kätevästi mukana kulkevaan leimakorttiin.

Kun olet kerännyt tarpeeksi leimoja, voit saada esimerkiksi joka kymmenennen kahvin, pizzan tai vastaavan tuotteen ilmaiseksi.

Jos käytät joidenkin yritysten palveluja säännöllisesti, tiedustele, onko heillä käytössä leimakortti tai muita etuja kanta-asiakkaille.

Leimakortin käyttämisen ei pidä antaa johtaa siihen, että käytät enemmän rahaa ulkona syömiseen tai kahvitteluun. Se tulee kalliiksi.

5. Säästä kotona

On olemassa lukuisia keinoja säästää rahaa kotona. Tässä muutamia:

 • Juo vesijohtovettä pullotettujen vissyjen, limsojen ja mehujen sijasta.
 • Ota lyhyempiä suihkuja
 • Pyöritä astianpesukonetta ja pyykkikonetta vain täytenä
 • Sammuta valot ja sähkölaitteet, kun et käytä niitä
 • Irrota sähkölaitteet töpselistä, kun olet poissa kotoa
 • Jos sähkösopimuksessasi on edullisempi yösähkö, käytä sähkölaitteita vasta illalla
 • Valmista isompia määriä ruokaa kerralla ja pakasta siitä osa
 • Järjestä ruoka kaappeihin niin, että ensimmäisenä vanhaksi menevät tuotteet ovat etummaisena, jotta ne tulevat käytetyksi ensin
 • Käytä edullisia kotimaisia raaka-aineita, kuten perunaa, porkkanaa ja sipulia
 • Tilaa netistä täysin syötäväksi kelpaavaa hävikkiruokaa esim. Matsmart-verkkokaupasta
 • Lainaa naapurilta tai hanki tyyriit koneet ja laitteet yhdessä heidän kanssaan.

6. Irtisano turhat tilaukset

Oletko kuten minä, että et ikinä löydä mitään mielenkiintoista katseltavaa Netflixistä? Ehkä sen tai muun suoratoistopalvelun tilauksen voisi lopettaa, sillä Yle Areenasta, Katsomosta ja Ruudustakin löytyy runsaasti hyviä ilmaissisältöjä.

Kuunteletko äänikirjoja tai podcasteja? Kaikista äänikirjapalveluista löytyy suurinpiirtein samat sisällöt ja useimpiin niistä on saatavilla 14 tai 30 päivän ilmainen kokeilujakso. Vaihda välillä toiseen palveluun tai rekisteröidy palveluun toisella sähköpostiosoitteella 😉

Tilaatko aikakauslehtiä, sanomalehtiä, kosmetiikkabokseja tai muita kuukausimaksullisia tuotteita tai palveluita?

Rahan ollessa tiukilla, väliaikainen tilauspalveluista luopuminen on helppo keino säästää.

Kilpailuta sähkösopimus, puhelinliittymä, lainat ja vastaavat menot säännöllisesti ja aina määräaikaisen sopimuksen päätyttyä.

7. Säästä ruokakaupassa

Ruokahävikin estämiseksi voit ostaa marketeista ”punalaputettua” alennushintaista ruokaa, joka on lähempänä viimeistä käyttöpäivää.

Useimmissa kaupoissa lähellä viimeistä käyttöpäivää oleva ruoka laputetaan esim. 30 % alennukseksi ilta-aikaan. Siispä käy ruokakaupassa mieluummin illalla.

Pakkaamaton ruoka on yleensä halvempaa ja ympäristön kannalta parempi, koska se tuottaa vähemmän muovijätettä.

Käy ruokakaupassa vain hyvin levänneenä, syöneenä ja ajan kanssa välttääksesi heräteostoksia.

Tee kauppareissulle aina valmiiksi ostoslista ja noudata sitä.

8. Uudelleenjärjestele vapaa-ajan menosi

Ravintoloissa ja baareissa käyminen on pitkällä aikavälillä kallista.

Sen sijaan, että lähtisit ystäviesi kanssa aina ulos syömään ja juomaan, kutsu heidät kotiisi istumaan iltaa. Näin voit pitää hauskaa ja säästää samanaikaisesti.

Miten olisi vaihtelun vuoksi esimerkiksi pyöräretki, puistopiknik tai päivä rannalla?

9. Vähennä autoilua

Sen sijaan, että ajaisit lyhyitäkin matkoja autolla, kokeile pyöräilyä, kävelyä tai esimerkiksi moneen kaupunkikuvaan ilmestynyttä sähköskuuttailua.

Venäjän oikeudettomasta hyökkäyksestä Ukrainaan seurannut Euroopan irtautuminen Venäjän energiasta ja polttoaineiden hinnannousu vaikuttaa jo kansalaisten toimeentuloon ja työssäkäyntiin.

Jos työ- tai vapaa-ajanmatkojen tekeminen vain suinkin on mahdollista ilman autoa, tartu mieluummin munamankelin sarviin. Liikunta tekee hyvää myös terveydellesi.

Jos käytät liikkumiseen junaa tai bussia, laske tulisiko kuukausikortti kertakäyttölippuja edullisemmaksi.

10. Kierrätä

Ennen kuin ostat jotain uutta, myy jotain vanhaa, jota et enää tarvitse. Voit ajatella myymäsi tuotteen hinnan alennuksena uudelle tuotteelle.

Laita vanhat vaatteet, elektroniikka, sisustus– ja muut tarpeettomat tuotteet myyntiin kirpputorilla tai netissä esimerkiksi Tori.fi– tai Huuto.net-sivustoilla.

Hyödynnä myös muiden kierrättämät tavarat. Tuotteen ei tarvitse olla upouusi tai tuliterä hoitaakseen tehtävänsä.

Toivottavasti näistä säästövinkeistä oli sinulle hyötyä! 🙂

Artikkelikuva: 3D Animation Production Company

0 kommenttia

Miksi haluaisit tilata jonkin verkkokaupan uutiskirjeen? Monet tekevät niin saadakseen alennuksia. Ja koska olet alennuskoodisivustolla, arvaan, että olet etsimässä hyvää alennuskoodia suosikkikauppaasi.

Voisit tilata kyseisen verkkokaupan uutiskirjeen ja jäädä odottelemaan heidän markkinointisähköpostejaan alekoodin toivossa. Voisit myös kahlata läpi verkkokauppojen sosiaalisen median kanavat, mutta todennäköisesti löytäisit vain vanhaksi käyneitä koodeja.

Voisit, mutta sinun ei tarvitse. Lukemalla tämän blogijutun ymmärrät, miten kaupat hyödyntävät alennuskoodeja osana markkinointiaan, ja milloin sellaisia on todennäköisesti saatavilla.

Tässä jutussa raotamme hieman verhoa ja kerromme kuudesta sähköpostityypistä, joita verkkokaupat käyttävät osana alennuskoodistrategiaansa, sekä mitä sinun tulee tietää hyödyntääksesi nämä strategiat saadaksesi alennuksen.

Tapa 1: Alekoodit uutiskirjeessä

Tämä lienee perinteisin sähköpostimarkkinoinnin muoto: uutiskirjeet.

Useimmat verkkokaupat tarjoavat asiakkailleen eksklusiivisia tarjouksia uutiskirjeen, massapostitusten tai muun sähköpostimarkkinoinnin muodossa.

Uutiskirjeet pitävät asiakkaat ajan tasalla tuotteista, kampanjoista ja usein myös alennuskoodeista.

Miksi yritykset lähettävät alennuskoodeja uutiskirjeissään?

Yritykset lähettävät uutiskirjeitä ja massapostituksia ennen kaikkea siksi, että sähköposti on luotettavin tapa tavoittaa brändiin jo sitoutuneet asiakkaat.

Uutiskirje on huomattavasti tehokkaampi tapa kuin sosiaalinen media, mitä tulee tavoittavuuteen ja sitouttamiseen. Se on tapa saada sekä uusia että vanhoja asiakkaita tekemään ostoksia.

Kun uutiskirje sisältää alennuksen, se paitsi houkuttelee tekemään ostoksia, mutta myös pysymään uutiskirjeen tilaajana, eikä perumaan tilausta.

Miten saada alennuskoodi uutiskirjeestä?

Jotta saat haluamasi yrityksen/verkkokaupan uutiskirjeen, sinun on tilattava se. GDPR:n ansiosta yritykset eivät voi lähettää sinulle markkinointia sähköpostitse, ellet ole varta vasten antanut siihen lupaa.

Lähes kaikissa verkkokaupoissa on ”tilaa uutiskirjeemme” -linkki, ärsyttävä popup-ikkuna, lomake sivun alapalkissa tai viimeistään valintaruutu sen tilaamiseksi viimeistellessäsi tilausta.

Kuinka usein uutiskirjeitä lähetetään?

Viestinnän tiheys riippuu täysin yrityksestä. Jotkin isommat yritykset lähettävät uutiskirjeitä päivittäin, pienemmät yritykset esimerkiksi viikoittain, kuukausittain tai vain muutaman kerran vuodessa.

Minkälaisia alekoodeja uutiskirjeen tilaajat saavat?

Koska uutiskirje lähetetään verkkokaupan brändiin jo sitoutuneille käyttäjille tai vain tietylle asiakassegmentille, uutiskirjeen mukana lähetettävät alennukset ovat sellaisia, joita yritys toivoo mahdollisimman monen heistä käyttävän.

Uutiskirjeessä lähetettävä alennus voi olla esimerkiksi ilmainen toimitus tänä viikonloppuna tai 15 prosentin alennus tietyistä tuotteista ennen ystävänpäivää.

Tapa 2: Hylätyn ostoskorin alekoodit

Useimmat meistä ovat teneet sen. Olemme löytäneet kiinnostavan tuotteen, lisänneet sen ostoskoriin, täyttäneet jo omat tietomme kassasivulla, mutta tulleet toisiin ajatuksiin.

Tarvitsenko todella tuota tuotetta? On se kyllä niin kallis… Oho, onpas kallis toimitus.

Hereillä olevat yritykset ovat tietoisia hyvin monet keskeyttävät tilauksen ostoskorivaiheessa. Itse asiassa, peräti seitsemän kymmenestä ostoskoriin lisätystä tuotteesta ei tule koskaan tilatuksi.

Jos olit kirjautunut tai ehdit antamaan sähköpostiosoitteesi, markkinoinnissa taitava yritys voi lähettää automaattisen sähköpostin, jossa houkutellaan sinua viimeistelemään tilaus.

Hylättyä ostoskoria koskeva sähköposti voi sisältää alennuskoodin, joka saa sinut lopulta tekemään tilauksen.

Miksi yritykset tarjoavat alennuskoodeja hylätyn ostoskorin jälkeen?

Yritys tietää, että on haastavaa löytää lisää asiakkaita. Nyt se tietää, että olit kiinnostunut kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, mutta jostain syystä keskeytit tilausprosessin. Nyt se on valmis tekemään kaikkensa viimeistelläkseen myynnin.

On huomattavasti helpompaa ”käännyttää” valmiiksi kiinnostunut asiakas kuin löytää uusi.

Miten saada hylätyn ostoskorin alennuskoodi?

Yksinkertaista. Varmista, että olet tuotteen ostoskoriin lisäämisen jälkeen joko a) kirjautuneena omalle tilillesi kyseisessä verkkokaupassa tai b) edennyt tilauksessa siihen vaiheeseen, että olet jo lähettänyt sähköpostiosoitteesi lomakkeella (pelkkä sähköpostiosoitteen kirjoittaminen ei riitä).

Euroopan Unionin alueella hylätyn ostoskorin sähköpostiviestit ovat GDPR-asetuksen ansiota ns. harmaalla alueella, koska markkinointiviestien lähettäminen edellyttää aina nimenomaista lupaa siihen.

Kuitenkin, poistu verkkokaupasta tekemättä ostosta ja odota vähintään 72 tuntia nähdäksesi ottaako yritys sinuun yhteyttä liittyen hylättyyn ostoskoriin.

Huomaa, että arviolta vain noin kolmannes verkkokaupoista lähettää hylätyn ostoskorin sähköposteja, alennuskoodeista puhumattakaan. Mutta yrittänyttä ei laiteta!

Tapa 3: Alekoodit tervetuliaissähköposteissa

Tämä on yksinkertainen ja hyvin yleinen keino saada alennuskoodi suosikkikauppaasi, sillä useimmat yritykset tarjoavat alennuksen saadakseen sinut uutiskirjeensä tilaajaksi (koska ne olettavat, että et koskaan peru uutiskirjettä).

Miksi yritykset tarjoavat tervetuliaisalennuksia?

Tämä on ikivanha markkinointitaktiikka, jota useimmat verkkokaupat hyödyntävät. Kun tilaat verkkokaupan uutiskirjeen, yritys tietää, että olet kiinnostunut heidän tuotteistaan tai palveluistaan – ja todennäköisesti olet jo päättänyt tai aiot jossain vaiheessa ostaa niitä.

Yritykset hyödyntävät tätä tietoa tarjoamalla sinulle tervetuliaisalennuksen ja houkutellakseen sinua tekemään ensimmäisen tilauksen.

Tervetuliaisalennus on yleensä voimassa vain vähän aikaa, koska sillä pyritään luomaan kiireellisyyden tunne.

Miten saada tervetuliaisalennus?

Saadaksesi alennuskoodin ensimmäiseen tilaukseesi, selaa hetki verkkokauppaa. Tervetuliaisalennusta voidaan tarjota sivuston ylä- tai alaosassa, popup-ikkunan kautta tai push-ilmoituksen kautta.

Vaikka alennusta ei välttämättä mainita, sellainen saattaa kuitenkin olla ns. ”kiitos uutiskirjeen tilauksesta” -sähköpostissa. Saat ensimmäisen uutiskirjeen yleensä heti uutiskirjeen tilaamisen jälkeen.

Minkälaisia tervetuliaisalennuksia on tarjolla?

Useimmiten tervetuliaisalennus on tietty prosenttialennus koko tilauksesta. Tyypillisesti se vaihtelee 10-30 prosentin välillä.

Tapa 4: Syntymäpäiväalennukset

Yksi tapa houkutella asiakkaita tekemään ostoksia on tarjota alennuskoodeja ”syntymäpäivälahjaksi” tai hieman ennen syntymäpäivääsi.

Yrityksille tämä on erittäin tehokas tapa aktivoida asiakkaitaan. Sen lisäksi, että se luo sinulle kannustimen tehdä uusi ostos, se myös osoittaa sinulle, että yritys välittää asiakkaistaan, eli sinusta, koska olet syntymäpäiväsankari. Jihuu!

Syntymäpäivänän alennuskoodi on kuin oikea synttärilahja, josta kaikki hyötyvät: sinä saat alennuksen ja yritys kenties myynnin.

Miksi yritykset tarjoavat alekoodeja syntymäpäivänäsi?

Yritykset tarjoavat asiakkailleen tarjouksen syntymäpäivänä tai hieman sitä ennen, koska ne tietävät, että he tuntevat silloin olonsa erityiseksi. Ja asiakkaat arvostavat, että joku muistaa heidän syntymäpäivänsä.

Todellisuudessa yritys tai kukaan sen henkilökunnasta ei juhli syntymäpäivääsi kakun ja konfettien kera, vaan kyseessä on automatisoitu myynninedistämisprosessi, jonka tarkoitus on saada sinut tuntemaan olosi erityiseksi ja ennen kaikkea kasvattaa yrityksen myyntiä (vaikkakin pienemmällä voitolla).

Miten saada alennuskoodi syntymäpäivänä?

Kun luot asiakastilin verkkokauppaan, varmista, että olet antanut syntymäaikasi ja hyväksynyt markkinointiviestien vastaanottamisen.

Entä jos syntymäpäiväsi on 10 kuukauden päästä, mutta tiedät verkkokaupan tarjoavat syntymäpäivän alennuskoodeja?

Emme tietenkään kehota ketään juksaamaan, mutta samalla voimme varmuudella todeta, että ei – yhdelläkään suomalaisella yrityksellä ei ole palveluksessaan syntymäpäiväpoliisia.

Minkälaisia alennuskoodeja syntymäpäivänä voi saada?

Kuten muidenkin alennuskampanjoiden aikana, syntymäpäiväalennukset ovat usein prosenttialennuksia tilauksesta.

Joskus syntymäpäiväalennus voi olla myös ”lahjanomainen”, kuten ilmainen kaupanpäällinen.

Tapa 6: Alennuskoodit täydennystä varten

Joidenkin ostamiesi tuotteiden on tarkoitus kestää pitkään tai jopa ikuisesti. Useimmat kulutustuotteet vaativat kuitenkin täydennystä tai vaihtoa tietyin väliajoin. Sellaisia ovat esimerkiksi vitamiinit, tulostinmusteet, partakoneen terät ja koiranruoka.

Jälleen kerran, yritykset tietävät tämän – ja lähettävät todennäköisesti automaattisen sähköpostin vain vähän ennen kuin arvioivat sinun tarvitsevat täydennystä.

Miksi yritykset tarjoavat alennuskoodeja täydennyksiä varten?

Kuten muidenkin alennuskoodien kohdalla, yritykset tietävät, että on helpompaa ja kustannustehokkaampaa saada vanha asiakas tekemään uusi tilaus, kuin hankkia uusi asiakas.

Lisäksi useimmat asiakkaat pitävät täydennysmuistutuksia asiakasystävällisenä ja hyödyllisenä; on mukavaa, kun joku muu huolehtii siitä, ettei joku tärkeä tuote pääse loppumaan, sen sijaan, että joutuisit muistamaan sen itse.

Miten saada ”täydennysalennus”?

Saadaksesi kulutustuotteiden täydennysmuistutukset varmista, että olet hyväksynyt verkkokaupan markkinointiviestinnän. Osa verkkokaupoista voi tarjota mahdollisuutta myös kestotilaukseen alennuksen kera.

Minkälaisia alekoodeja täydennysmuistutuksista voi saada?

Useimmat yritykset tietävät, että saadakseen tyytyväisen asiakkaan tilaamaan täydennyksiä, heidän ei tarvitse tarjota isoja alennuksia.

Voinet odottaa viiden tai enintään kymmenen prosentin alennuksia täydennyksiä varten.

Jos kuitenkin jätät yhden täydennyksen välistä ja tilaat sen toisesta paikasta, voit odottaa saavasi seuraavaksi suurempia alennuksia (katso seuraava kohta).

Tapa 7: Palaavan asiakkaan alennukset

Lopuksi, monet yritykset tarjoavat alennuskoodeja vanhoille tai entisille asiakkailleen.

Palaavien asiakkaiden alennuskoodeja lähetetään asiakkaille, jotka ovat tilanneet kyseisestä verkkokaupasta aikaisemmin, mutta eivät ole tehneet niin pitkään aikaan.

Tämänkaltainen viestintä on helppo tunnistaa sähköpostin osoiteriviltä, joka on tyypillisesti tyyliin ”Kaipaamme sinua” tai ”Meillä on sinua ikävä”.

Miksi yritykset tarjoavat alennuskoodeja palaaville asiakkaille?

Yritykset tietävät, miten tärkeää on pitää asiakkaat sitoutuneena omaan brändiinsä. Koska miksi sillä olisi sähköpostiosoitteesi, ellei se voisi käyttää sitä markkinointiin?

Kuten olemme jo useaan otteeseen todenneet, on paljon helpompaa saada vanha asiakas ostamaan uudelleen, kuin hankkia uusia asiakkaita.

Palaavan asiakkaan asiakassegmentti on hyvä työkalu sähköpostilistan ylläpitoon. Jos asiakas on houkuteltavissa takaisin alennuksella, hän on sitoutunut. Jos asiakas ei ole sitoutunut, hän usein peruu uutiskirjeen.

Miten saada palaavan asiakkaan alekoodi?

Palaavan asiakkaan alennuksen saamisessa kestää luonnollisesti kauemmin kuin muissa tyypeissä. Yrityksen on menetettävä sinut ennen kuin se voi houkutella sinua takaisin.

Sinun on oltava verkkokaupan uutiskirjeen tilaaja ja tehnyt vähintään yksi ostos. Palaavan asiakkaan alennuksia ei kannata odottaa jokaiselta yritykseltä.

Minkälaisia alekoodeja palaava asiakas voi odottaa?

Palaavalle asiakkaalle tarjottava alennus on todennäköisesti hyvä, koska se osoittaa, että yritys todella tarvitsee vanhoja asiakkaitaan ja on valmis tinkimään marginaalistaan saadakseen heidät takaisin.

Vaikka nämäkin sähköpostiviestit ovat enimmäkseen automatisoituja, kannattaa avata ”kaipaamme sinua” -viestit nähdäksesi, minkälaisia alennuksia sinulla olisi mahdollista saada.

Yhteenveto

Kuten huomasit, mahdollisuudet saada alennuskoodeja suosikkikauppaasi ovat moninaiset. Paitsi, että löydät niitä Alennuskoodi 101 -sivustolta, voit saada niitä eri tavoin odottamalla sopivaa hetkeä. Loppupelissä alennuskoodi on kuitenkin helpoin tapa saada alennuksia tulevista ostoksistasi.

 • Uutiskirjeet sisältävät usein koko jo sitoutuneelle asiakassegmentille tarjottavia alennuskoodeja.
 • Hylätyn ostoskorin sähköpostiviestit pyrkivät houkuttelemaan sinut tekemään tilauksen loppuun, usein alennuskoodin avulla.
 • Tervetuliaisalennukset sisältävät yleensä alennuskoodin, jolla saa prosenttialennuksen ensimmäisestä tilauksesta.
 • Syntymäpäiväalennukset on tarkoitettu tuntemaan sankari erityiseksi ja kasvattamaan yrityksen myyntiä.
 • Täydennysmuistutukset lähetetään, kun kulutustuotteen oletetaan olevan lähellä loppumista. Niihin voi liittyä alennus, jotta asiakas ei karkaa muualle.
 • Palaavan asiakkaan alennukset on tarkoitettu voittamaan asiakas takaisin tarjoamalla hänelle kertaluonteinen alennus.