Puhelinliittymät vertailussa: Löydä edullisin liittymä

Puhelinliittymävertailu: Vertaile ja löydä edullisin puhelinliittymä.
Jaa rakkautta

Tiesitkö, että halvimman ja kalleimman puhelinliittymän hintaero on vuodessa noin 420 euroa? Koska olet viimeksi vertaillut oman liittymäsi ominaisuuksia ja hintoja? Nyt voi olla korkea aika vaihtaa liittymä uuteen.

Säästä rahaa vertailemalla liittymiä ja löytämällä omaan käyttöösi sopivimman puhelinliittymän mahdollisimman edullisesti. Vertailussa ovat mukana kaikki suosituimmat operaattorit: Telia, Elisa, DNA ja Moi Mobiili, sekä kaikki niiden tarjoamat yli eri 20 liittymää. Liittymien hinta- ja ominaisuustiedot päivittyvät jatkuvasti, joten voit olla varma, että löydät juuri nyt edullisimman liittymän!

Voit suodattaa hakutuloksia puheajan, mobiilidatan, sitoutumisen, avausmaksun, roamingin, 4G:n ja ilmainen/maksullinen SMS/MMS ehtojen perusteella. Syötä haluamasi ominaisuudet alla oleviin kenttiin ja näytämme kaikki vaatimukset täyttävät liittymän halvimmasta kalleimpaan. Tämän jälkeen voit siirtyä tilaamaan liittymän ”Tilaa” -napista.

Vertaile ja löydä edullisin liittymä

Miten löydän parhaan puhelinliittymän?

Parhaan matkapuhelinsuunnitelman vaiheet…

 1. Rentoudu. Olet oikeassa paikassa löytääksesi täydellisen puhelinliittymän.
 2. Määritä budjettisi. Kuinka paljon olet valmis maksamaan liittymästäsi kuukaudessa?
 3. Arvioi käyttö. Mieti, kuinka paljon puhetta, tekstiä ja dataa käytät juuri nyt ja mitä suunnittelet tulevaisuudelle. Useimmat meistä käyttävät nyt yli 3 Gt dataa kuukaudessa. Selvitä kuinka paljon tarvitset.
 4. Mieti, missä käytät puhelintasi. Tämä on tärkeää, kun tarkistat operaattorien kattavuusalueet.

Monet operaattorit tarjoavat nyt rajoittamattomia datapaketteja. Et ehkä tarvitse rajoittamatonta dataa, mutta jos tarvitset sitä, tutustu parhaisiin tällä hetkellä saatavilla oleviin rajoittamattomiin puhelinliittymiin.

Puhelinliittymävertailumme avulla voit etsiä sinulle sopivaa liittymää seuraavilla kriteereillä:

 • Puheaika [60-1500 minuuttia/kk]
 • Data [1-25 Gt/kk]
 • Sitoutuminen/ei sitoutumista
 • Avausmaksu/ei avausmaksua
 • EU roaming/ei EU-roamingia
 • 4G/ei 4G:tä
 • Ilmaiset SMS- ja MMS-viestit/ei ilmaisia

Pienet vastaan suuret operaattorit

Suomessa toimii neljä isoa operaattoria, joiden nimet todennäköisesti tunnistat niiden nimestä: Elisa, Telia, DNA ja Moi Mobiili.

Vertaile operaattorien tuotteita löytääksesi juuri omiin tarpeisiisi sopivan liittymän. Joskus parhaat tarjoukset löytyvät ehkä hieman yllättäen pienemmiltä operaattoreilta.

Kaikilla matkapuhelinoperaattoreilla on säännöllisesti käynnissä erilaisia kampanjoita ja erikoistarjouksia, joita kannattaa seurata esimerkiksi tältä sivulta tai operaattorien omilta verkkosivuilta.

Mikä on paras operaattori ja miksi?

Olipa elämäntapasi mikä tahansa, sille löytyy varmasti sopiva operaattori ja liittymä. On olemassa useita erilaisia operaattoreita ja niiden tarjoamia puhelinliittymiä. Jotkut operaattorit keskittyvät kattavuuteen, toiset innovaatioihin. Jotkut keskittyvät puhtaasti hintaan ja lisäarvoon. Se, mikä on paras operaattori on henkilökohtainen valinta.

Teleoperaattori on yhtiö, joka hoitaa tietoliikenteen välitystä tilaajien välillä kaupallisessa tarkoituksessa. Tätä varten operaattori ylläpitää tietoliikenneverkkoa tai vuokraa välityskapasiteettia muilta toimijoilta. Tietoliikenteellä tarkoitetaan matkapuhelinverkon puhelinliikennettä ja internet-yhteyksiä. Mobiilioperaattoriksi kutsutaan toimijoita, jotka omistavat oman matkapuhelinverkon ja toimiluvan harjoittaa operaattoritoimintaa.

Tärkeimmät asiat, joita sinun tulee pohtia:

 • Hyvä hinta-laatusuhde
 • Kantavuus ja verkko
 • Tuotetietojen kattavuus operaattorin verkkosivuilla
 • Ymmärrettävä ja selkeä hinnoittelu
 • Onko operaattori asiakaskeskeinen?
 • Voitko pitää vanhan puhelinnumerosi vaihtaessa liittymää?

Moi Mobiili

 

Moi Mobiili logo

Moi on toukokuussa 2016 toimintansa aloittanut kotimainen operaattori, joka tarjoaa liittymiään kuluttajille ja pienyrityksille. Moi on virtuaalioperaattori, jonka liittymät toimivat DNA:n verkossa.

Moi ei myy varsinaisia liittymiä, vaan kuukausimaksullisia Moi-tilejä, joihin sisältyy asiakkaan valitsema lukumäärä SIM-kortteja. Näitä ”simmejä” voi käyttää samaan aikaan eri laitteilla. Voit käyttää samaa liittymää siis esimerkiksi puhelimella ja tabletilla, koska niillä on yhteinen datakiintiö. Kiintiötä voi seurata reaaliaikaisesti siihen tarkoitettulla sovelluksella.

DNA

DNA logo

DNA on suomalainen teleoperaattori, joka on aloittanut toimintansa vuonna 2001. Yhtiöllä on koko Suomen kattava matkapuhelinverkko sekä kiinteän verkon toimintaa, joka sisältää puheen, datan, kaapeli-tv:n ja turvallisuuspalvelut.

DNA:lla on yli 3,5 miljoonaa asiakasta ja se on Suomen suurin kaapelioperaattori. Konserniin kuuluu myös noin 80 myymälää kattava DNA Kauppa -ketju.

Elisa

Elisa logo

Elisa on vuonna 1882 Helsingin puhelinyhdistyksenä perustettu suomalainen tietoliikenne-, ICT- ja internet-palveluja tarjoava yhtiö. Se on Suomen johtava mobiiliverkko- ja kiinteän verkon operaattori. Yhtiön päämarkkina-alueita ovat Suomi ja Viro.

Elisan valikoimaan kuuluvat kiinteät ja mobiilit puhelin- ja laajakaistaliittymät, joita myydään Elisa- ja Saunalahti-brändien alla. Lisäksi Elisa myy kaapelitelevisioliittymiä ja niihin liittyviä oheispalveluja.

Telia

Telia logo

Telia on monikansallinen operaattori, joka muodostui suomalaisen Soneran ja ruotsalaisen Telian fuusion tuloksena vuonna 2002. Keväällä 2017 se fuusioitui Tele Finlandin kanssa muodostaen Telia Finland -yhtiön.

Telia tarjoaa kiinteitä ja mobiileja tietoliikennepalveluja yrityksille ja kuluttajille. Se on keskittynyt toimimaan kaikissa Pohjoismaissa (Islantia lukuunottamatta) sekä Baltian maissa.