Tietoa meistä

Verkkoshoppailu

Alennuskoodi 101 on vuonna 2011 perustettu verkkosivusto, joka julkaisee erilaisiin alennuksiin ja muihin etuihin oikeuttavia alennuskoodeja kotimaisiin ja ulkomaisiin verkkokauppoihin, jotta sinä voisit säästää sekä aikaa että rahaa shoppaillessasi netissä.

Verkkosivustoltamme löydät alennuskoodit, kampanjat ja tarjoukset satoihin verkkokauppoihin.

Mitä alennuskoodit ovat?

Olet varmaan huomannut, että monet nettikaupat kysyvät ”onko sinulla alennuskoodia?” Meiltä löydät niitä!

Alennuskoodi, josta käytetään verkkokaupasta riippuen myös nimiä alekoodi, alennuskuponki, kampanjakoodi, koodi, kuponki, kuponkikoodi, promokoodi, promootiokoodi, tarjouskoodi tai tarjouskuponki, on eräänlainen aineeton hyödyke, jonka voi vaihtaa alennukseen tai etuun ostettaessa tuotetta tai palvelua.

Perinteisesti alennuskuponkeja on voinut hankkia leikkaamalla niitä sanoma- ja aikakauslehdistä ja ottamalla kuponki mukaan alennusta tarjoavaan liikkeeseen. Kaupankäynnin keskittyessä yhä enemmän nettiin, ovat alennuskoodit vakiintuneet myös verkkokauppakäytössä.

Käytännössä verkkokauppojen jakamat alennuskoodit ovat kirjain- ja tai numeroyhdistelmä, joka syötetään verkkokaupassa ostoskori- tai kassavaiheessa koodin ehdoissa mainitun edun lunastamiseksi. Yritykset käyttävät alennuskoodeja verkkokauppansa markkinointiin ja mainontaan.

Säästä aikaa ja rahaa

Alennuskoodeilla voi saada monenlaisia etuja, kuten:

 • Prosentuaaliset alennukset (esim. ”-15 % alennusta tilauksen loppusummasta”)
 • Rahamääräiset alennukset (esim. ”10 euroa alennusta yli 50 euron ostoksista”)
 • Ilmaiset toimituskulut (esim. ”Ilmainen toimitus tämän kuun loppuun saakka”)
 • Kaupanpäälliset ja kylkiäiset (esim. ”Parfyymi kaupan päälle”)

Etsimme, testaamme ja julkaisemme alennuskoodeja melkein joka päivä. Sen sijaan, että etsisit alennuskoodeja verkkokauppojen sivuilta, sosiaalisesta mediasta tai muualta netistä, tai tilaisit lukuisien verkkokauppojen uutiskirjeet, voit tarkistaa sivuiltamme onko haluamaasi kauppaan tarjolla alennuskoodia. Jos etsimäsi verkkokauppaan on juuri nyt voimassa oleva alennuskoodi, löydät sen todennäköisesti sivuiltamme.

Vastuuvapaus

Pyrimme pitämään verkkosivustolla olevat tiedot, mukaan lukien verkkokauppojen nimet, logot, kuvaukset, alennuskoodit, tarjoukset ja kampanjat mahdollisimman ajantasaisina ja oikeina, mutta emme vastaa mahdollisista virheistä sivuillamme.

Mikä löydät sivuilta virheen, olisimme kiitollisia, jos voisit ilmoittaa siitä meille.

Verkkokauppiaille

Omistatko verkkokaupan tai vastaatko asiakkaasi verkkokaupan markkinoinnista?

Voit saada verkkokaupallesi lisää näkyvyyttä lisäämällä sen hakemistoomme ja lähettämällä kauppaan saatavilla olevat alennuskoodit meille.

Alennuskoodi 101 on verkkokauppojen alennuskoodeja julkaiseva verkkosivusto, joka on ollut osa kuluttajien ostoprosessia jo vuodesta 2012 lähtien. Sivustomme on tavoittanut parhaimmillaan yli 32 000 käyttäjää kuukausittain.

Alennuskoodit osana verkkokaupan markkinointia

Miksi verkkokauppaa kannattaa markkinoida alennuskoodeilla?

 • Kuluttajat etsivät tarjouksia. Nykypäivän kuluttajat osaavat etsiä netistä tarjouksia ja ”diilejä”, mistä syystä alennuskoodit ovat olennainen osa online-myyntiä ja verkkoliiketoimintaa.
 • Alennuskoodit rohkaisevat toimintaan. Monet tekevät ostopäätökset nopeammin, kun verkkokauppaan on saatavilla rajoitetun ajan saatavilla olevia alennuksia.
 • Alennukset määrittävät ostopaikan. Alennuskoodit eivät ole ”hintakilpailu” kilpailijoidesi kanssa, mutta ne voivat vaikuttaa ostopaikkaan. Jos sinun verkkokauppaasi on saatavilla 10 % alennuskoodi ja kilpailijan kauppaan ei, kuluttaja ostaa tuotteen todennäköisemmin sinun verkkokaupastasi.
 • Kampanjan seuranta. Alennuskoodeilla on helppo seurata kampanjan toimivuutta ja tuottoprosenttia (ROI). Näet verkkokaupan tai kävijäseurannan analytiikasta suoraan kuinka moni asiakas on käyttänyt tilauksessaan alennuskoodia, mitä kautta ostajat ovat tulleet, miten kiinnostava kampanja on ollut ja miten laajalle se on levinnyt.
 • Mittaaminen. Alennuskoodeilla näet miten hyvin tai huonosti koodit toimivat verkkokauppasi markkinointistrategiana tai -kanavana.
 • Opi kuluttajien käyttäytymisestä. Luo erilaisia koodeja eri kanavilla jaettavaksi, testaa mikä toimii sinun kaupassa parhaiten ja optimoi konversiota (CRO) siten, että alennuskoodit ovat yrityksellesi kannattavaa liiketoimintaa.
 • Kiitollisuuden osoitus. Alennuskoodit ovat ystävällisyyden osoitus asiakkaillesi, uusi tapa sanoa: ”Kiitos asiakkuudestasi!”.
 • Sitouta vanhat asiakkaat. Tarjoa vanhoille asiakkaille säännöllisesti uusia alennuskoodeja, jotta he palaavat ostoksille uudelleen.
 • Välitön näkyvyys. Julkaisijat kuten me, muut alennuskoodisivustot ja blogit julkaisevat uusia alennuskoodeja mielellään, koska mekin saamme siitä rahaa. Kiinnostavat kampanjat leviävät nopeasti netissä.
 • Välillinen näkyvyys. Linkit ja maininnat auttavat verkkokauppasi hakukonenäkyvyyttä. Parempien hakukonesijoitusten kautta saat enemmän kävijöitä ja asiakkaita.

Verkkokaupan lisääminen sivustolle

Haluatko, että tuhannet suomalaiset blogikirjoittajat ja muut verkkojulkaisijat markkinoivat verkkokauppaasi? Suosituimmilla julkaisijoilla on satojatuhansia lukijoita viikoittain. Julkaisijoilla on oma lukijakunta, joka voi olla yhtenäinen sinun verkkokauppasi kohderyhmäsi kanssa. Tutustu kumppanuusmarkkinointiin ja hanki uusia asiakkaita. Suosittelemiamme kumppanuusverkostoja ovat Adtraction ja TradeDoubler.

Päivitys 7/2021: Voimakkaasti lisääntyneen kilpailun ja työmäärän vuoksi julkaisemme heinäkuusta 2021 lähtien vain sellaisten verkkokauppojen alennuskoodeja, jotka ovat valinneet toimia yhteistyössä kanssamme joko jonkin kumppanuusverkoston tai oman affiliate-ohjelmansa kautta.

Voit lisätä verkkokaupan sivuillemme alla olevalla lomakkeella. Pidämme oikeuden muokata esimerkiksi verkkokaupan kuvausta markkinointiväitteiden osalta ja etujen kirjoitusasua vastaamaan palvelun yleistä linjaa, joka on tarjota mahdollisesta kumppanuudesta huolimatta objektiivista, puolueetonta ja riippumatonta tietoa verkkokaupoista, niiden tuotteista ja palveluista sekä ostoehdoista.

Voinko saada lisänäkyvyyttä sivuillanne?

Meiltä kysytään usein, voiko palvelustamme ostaa tai saada mitenkään lisänäkyvyyttä?

Ikävä kyllä meillä ei ole uutiskirjelistaa, koska emme kerää käyttäjärekisteriä ja vihaamme roskapostia. Emme liioin ole kovin aktiivisia sosiaalisessa mediassa.

Voimme kuitenkin kiinnittää kumppaneidemme etuja etusivulle, jossa ne voidaan pitää näkyvillä osan tai koko voimassaoloajan, jos saamme lisänäkyvyydelle vastinetta.

Sivuillanne on väärää tietoa!

Ei hätää tai syytä hiiltyä – korjaamme kyllä tiedot mahdollisimman pian, kunhan saamme virheen tietoomme. Julkaisemme alennuskoodit ja tarjoukset sellaisenaan, kun ne on meille ilmoitettu esimerkiksi verkkokaupan, kumppanuusverkoston tai käyttäjän toimesta. Kunnioitamme 100 %:sesti kaikkia kumppanuuksia, emmekä julkaise sivustolla sellaisia koodeja tai tarjouksia, joihin meillä ei ole lupaa.

Mikäli edun voimassaoloaikaa ei esimerkiksi ole ilmoitettu, eikä tätä tietoa löydy myöskään verkkokaupan sivuilta, voimme julkaista edun toistaiseksi voimassaolevana. Tällöin etu ei poistu sivuiltamme automaattisten poistojen yhteydessä, vaan se joudutaan poistamaan manuaalisesti siinä vaiheessa, kun virhe huomataan.

Pyrimme pitämään verkkokauppoja ja etuja koskevat tiedot mahdollisimman oikeina ja paikkansapitävinä, mutta meillä ei ole mahdollisuutta monitoroida yli 700 palvelussa mukana olevan verkkokaupan tiedoissa tapahtuvia muutoksia.

Mikäli sivuillamme on vanhentunutta tietoa verkkokaupastanne, kuten toimimaton koodi/tarjous, väärät yhteystiedot tai muuta virheellistä informaatiota, ole ystävällinen ja lähetä tieto siitä meille oheisella lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen info@alennuskoodi101.fi. Korjaamme väärän tiedon mahdollisimman pian!

Sivujen ylläpidosta vastaa

Web-suunnittelu Pokis
Ussakkakuja 1
96460 Rovaniemi

Y-tunnus: 2455531-8

Voit ottaa meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella tai lähettää sähköpostia osoitteeseen info@alennuskoodi101.fi.