Tarjoukset

0 kommenttia

Äänikirjat ovat ottaneet paikkansa suomalaisten sydämissä, ja monet meistä ovat joko vaihtaneet perinteiset painetut kirjat digitaaliseen muotoon tai vähintään alkanut kuluttamaan äänikirjoja perinteisen lukemisen rinnalla. Eikä ihme, sillä äänikirjat tarjoavat mahdollisuuden nauttia kirjallisuudesta silloinkin, kun silmät eivät ole vapaat – olitpa sitten liikkeellä, lenkillä, kotitöissä tai rentoutumassa auringossa. Kätevät äänikirjat tekevät kirjojen kuuntelusta entistä helpompaa ja nautinnollisempaa.

Juttu sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä (*).

Suomessa toimivat äänikirjapalvelut

Suomessa toimii neljä suurta äänikirjapalvelua

1. Storytel

Yksi tunnetuimmista ja suosituimmista äänikirjapalveluista on Storytel*, joka tarjoaa laajan valikoimaan äänikirjoja ja e-kirjoja. Storytelin verkkosivuston mukaan se tarjoaa ”lähes miljoona tarinaa”.

Helppokäyttöisestä Storytelistä löydät elämäkerrat, dekkarit, romaanit, klassikot, scifiä, historiaa, jännitystä ja paljon muuta.

Storytelillä on neljä erilaista tilausmallia: basic, premium, unlimited ja family.

 • Basic sisältää 20 tuntia luku- ja kuunteluaikaa kuukaudessa.
 • Premium sisältää 100 tuntia luku- ja kuunteluaikaa kuukaudessa.
 • Unlimited sisältää rajattoman määrän luku- ja kuunteluaikaa kuukaudessa.
 • Family sisältää oman tilin 2-6 käyttäjälle ja 100 tuntia kuunteluaikaa/kk jokaiselle käyttäjälle.

Tätä kirjoitettaessa se tarjoaa 14 päivän ilmaisen kokeilujakson. Katso kaikki Storytel-tarjoukset tästä.

2. BookBeat

BookBeat on ”Suomen suosituin äänikirjapalvelu”, joka kertoo tarjoavansa yli 800 000 e- ja äänikirjaa.

BookBeatista* löydät tietokirjat, fantasiaa, huumoria, novelleja, runoja ja monenlaista muuta kuunneltavaa alkaen 9,99 €/kk.

BookBeatilla on kaksi tilauspakettia: basic- ja premium-paketti.

 • Basic sisältää 20 tuntia kuukaudessa.
 • Premium sisältää 100 tuntia kuukaudessa.
 • Tiliin voi liittää maksullisia lisäprofiileja muille perheenjäsenille.

Tätä kirjoitettaessa BookBeat tarjoaa peräti 45 päivää maksutta. Katso ajankohtaiset BookBeat-tarjoukset tästä.

3. Nextory

Nextory tarjoaa ”satojatuhansia” luku- ja kuunteluelämyksiä e-kirjojen ja äänikirjojen kautta..

Nextorystä löydät dekkarit, hyvinvointikirjat, lastenkirjat, tositarinat, uni- ja rentoutumiskirjat, kauhua ja muuta alkaen 9,99 € kuussa.

Myös Nextoryllä on omat tilaustyyppinsä:

 • Basic 25 tuntia kuukaudessa.
 • Premium 100 tuntia kuukaudessa.
 • Unlimited rajattomasti kuukaudessa.

Nextory poikkeaa muista äänikirjapalveluista siinä, että palvelussa voi luoda 4 erillistä profiilia. Kuitenkin vain 1 profiili voi käyttää sovellusta yhtä aikaa pl. Unlimited, jossa jopa 4 käyttäjää voi käyttää sovellusta samanaikaisesti.

Tällä hetkellä Nextorylle on saatavilla 30 päivän ilmaiskokeilu.

4. Elisa Kirja

Elisa Kirja* on ”se kotimainen äänikirjapalvelu”, joka tarjoaa laajan valikoiman suomenkielisiä äänikirjoja ja e-kirjoja.

Sen valikoimiin kuuluvat kuumimmat uutuudet, puhutuimmat kirjahitit ja rakastetuimmat klassikot, unohtamatta myöskään lastenkirjoja.

Elisa kirjan tilausmallit ovat:

 • Elisa Kirja Mini 20 tuntia/kk
 • Elisa Kirja Premium 110 tuntia/kk

Elisa Kirjan paras puoli on, että sinun ei välttämättä tarvitse ryhtyä kuukausitilaajaksi päästäksesi kuuntelemaan äänikirjoja, vaan voit ostaa niitä palvelusta myös omaksesi. Tätä hyödyttää heitä, jotka haluavat kuunnella äänikirjoja hissukseen omaan tahtiinsa, ilman kuukausitilaukseen sitoutumista.

Tällä hetkellä Elisa Kirjalle on saatavilla ilmainen 45 päivän kokeilujakso. Katso ajankohtaiset Elisa Kirja -tarjoukset tästä.

Äänikirjapalvelut tarjoavat erilaisia tarjouksia ja kampanjoita, joiden aikana voit säästää.

Hyödynnä tarjoukset ja säästä äänikirjapalveluissa

Digitaalisen median maailma on jatkuvassa liikkeessä ja kilpailu asiakkaista on kovaa. Tämä on johtanut siihen, että monet palvelut, kuten äänikirjapalvelut, joutuvat kilpailemaan asiakkaistaan erilaisten tarjousten ja etujen avulla.

Olitpa sitten innokas kirjatoukka tai vasta ottamassa ensiaskeleitasi äänikirjojen maailmassa, nyt on erinomainen aika hyödyntää näitä tarjouksia.

Monet Suomessa toimivista äänikirjapalveluista tarjoavat säännöllisesti erilaisia etuja, diilejä ja tarjouksia, etenkin uusille asiakkailleen. Esimerkiksi ilmaiset kokeilujaksot, alennuskoodit ja muut kampanjat voivat tuoda merkittäviä säästöjä äänikirjojen kuuntelijoille.

 • Ilmaiset kokeilujaksot: Kaikilla Suomessa toimivilla äänikirjapalveluilla on melkein aina voimassa ilmainen kokeilujakso, jonka aikana voit tutustua palveluun ja sen tarjontaan. Tämä on erinomainen tapa testata eri palveluja ilman sitoutumista ja selvittää, mikä niistä vastaa tarpeisiisi parhaiten.
 • Alennuskoodit: Juhlapäivinä, sesonkiaikoina tai erilaisten kampanjoiden aikana äänikirjapalvelut saattavat tarjota erillisiä alennuskoodeja, joilla voi saada esimerkiksi pidemmän ilmaisen kokeilujakson tai ylimääräisiä kuuntelutunteja. Seuraa tätä sivua pysäksesi ajan tasalla tarjouksista ja alennusmahdollisuuksista.
 • Jäsenedut: Jos olet äänikirjapalvelun pitkäaikainen jäsen, osa palveluista saattaa tarjota sinulle erityisiä etuja. Seuraa käyttämäsi palvelun edut- tai tarjoukset-sivuja löytääksesi eksklusiivista sisältöä tai muita bonuksia, joita ei välttämättä tarjota uusille käyttäjille.
 • Kanta-asiakasohjelmat: Jotkut palvelut voivat palkita aktiivisia kuuntelijoita ja uskollisimpia asiakkaitaan erityisillä eduille, kuten alennuksilla, ilmaisilla äänikirjoilla tai muilla bonuksilla.
 • Suositteluedut: Osa palveluista voi tarjota palkintoja, jos suosittelet sitä ystävällesi ja hän liittyy jäseneksi. Palkinto voi olla ilmaisia kuukausia, alennuksia tai muita etuja.

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan äänikirjapalvelua tai vaihtamaan nykyisen palvelusi, kannattaa pitää silmillä erilaisia diilejä ja tarjouksia, jotta voit hyödyntää ne ja säästää rahaa.

Ulkomaiset vaihtoehdot

Jos kuuntelet pelkästään englannin- tai muun kielisiä kirjoja, sinun kannattaa tutustua myös ulkomaisiin äänikirjapalveluihin. Tässä muutamia:

 • Audible on Amazonin omistama palvelu, joka on erityisen suosittu Yhdysvalloissa. Se tarjoaa valtavan määrän äänikirjoja useilla eri kielillä.
 • Libro.fm suunniteltiin alunperin tukemaan paikallisia riippumattomia kirjakauppoja. Kun tilaat äänikirjoja Libro.fm:n kautta, osa tuloista menee valitsemallesi paikalliselle kirjakaupalle.
 • Scribd on monipuolinen palvelu, joka tarjoaa äänikirjojen lisäksi e-kirjoja, lehtiartikkeleja ja muita dokumentteja.
 • Google Play Books. Vaikka Google on tunnetumpi sovelluskauppana, sillä on myös laaja valikoima äänikirjoja. Google Play Booksista voi myös ostaa yksittäisiä kirjoja ilman tilausta.

Yhteenveto

Äänikirjat ovat valloittaneet suomalaisten sydämet. Suomessa toimii useita äänikirjapalveluita, jotka pyrkivät houkuttelemaan sinut asiakkaakseen tarjoamalla erilaisia tarjouksia, ilmaiskokeiluja, alennuskoodeja ja muita etuja.

Tässä jutussa listasimme suosituimmat suomalaiset äänikirjapalvelut, käsittelimme niiden erilaisia tilausmalleja ja eroja toisiinsa, sekä tarjosimme muutamia ulkomaisia vaihtoehtoja.

Lisäksi kerroimme, että äänikirjapalveluiden välinen kilpailu on kovaa, ja ne joutuvat kilpailemaan tarjoamalla asiakkailleen erilaisia tarjouksia.

Äänikirjapalvelujen tarjoamia tarjouksia ovat mm. ilmaiset kokeilujaksot, alennuskoodit, jäsenedut, kanta-asiakasohjelmat ja erilaiset ”suosittele ystävällesi” -ohjelmat.

Hintatietoinen kuluttaja osaa vertailla paitsi eri äänikirjapalvelujen ominaisuuksia ja hintoja, myös hyödyntää niiden tarjoamat tarjoukset.

Huomaathan, että tämä blogijuttu on julkaistu elokuussa 2023. Kovasta kilpailusta johtuen äänikirjapalveluiden tilauspaketit, hinnat ja tarjonta vaihtuvat jatkuvasti. Ylläpidämme kuitenkin tarjoussivuja jatkuvasti.