Shoppailu

0 kommenttia

House of Brandon oli suosittu kotimainen nettivaatekauppa, joka toimi muun muassa Brave Soul- ja VSCT-brändien virallisena maahantuojana Suomessa. Lisäksi se myi verkkokaupassaan monien suosittujen merkkien muotia, mukaan lukien Björn Borg, Brave Soul, Converse, Makia, Superdry, Vero Moda, Vila ja monet muut.

Vuonna 2014 perustettu online-vaatekauppa saavutti nopeasti jalansijaa markkinoilla ja nopeilla toimituksillaan

Vielä kesäkuussa 2023 House of Brandon ilakoi uutuuksista, kunnes kahden viikon päästä koko kauppa katosi verkosta. Mitä oikein tapahtui?

Taloussanomien mukaan yritys ei ollut lupauksista huolimatta maksanut asiakkaille rahoja takaisin palautetuista tuotteista ainakin huhtikuusta 2023 lähtien.

Yksi asiakkaista kertoo laittaneensa useaan otteeseen sähköpostia yritykselle saadakseen rahat. Kolmannella kerralla hän sai automaattivastauksen, jossa kerrottiin, että House of Brandonin toiminta on päättynyt ja asiakaspalvelu on suljettu. Lisäksi viestissä kiiteltiin lähes 10 yhteisestä vuodesta.

Kilpailu- ja kuluttajavirastoon kymmeniä yhteydenottoja House of Brandonista

Helsingin Sanomien mukaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttajaneuvontaan tuli heinäkuun aikana 26 House Of Brandonia koskevaa yhteydenottoa.

Tapauksissa on ollut kyse toimitusviivästyksistä ja ongelmista tuotteiden palautuksessa. Myöskään Postin palautuskoodit eivät enää toimineet.

Ilta-Sanomat kertoo saaneensa yritykseltä vastauksen House of Brandonin asiakaspalvelusta:

Markkina muuttui äkillisesti ruoan, polttoaineiden ja sähkön hinnan sekä korkojen noustessa. Vaikutus kuluttajakäyttäytymiseen näkyi erityisesti nyt kevään ja alkukesän aikana eikä edellytyksiä liiketoiminnan jatkamiselle enää nähty.

House of Brandonin konkurssi

Suomen asiakastiedon mukaan House of Brandonin takana ollut Fashion Trade Scandinavia Oy on asetettu konkurssiin heinäkuussa 2023. Konkurssipesän omaisuutta oli pitkään myynnissä Huutokaupat.com-sivustolla.

House of Brandon ei ole ainoa muotialan yritys, joka on ajautunut koronan vuoksi ongelmiin. Koronapandemia vähensi kysyntää, joita korkojen nousu ja talouden taantuma ovat vaikeuttaneet entisestään.

”Suomi on pieni markkina” Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Marja Liisa Niinikoski kertoo IS:lle.

Useita vaatemerkkejä myyvällä yrityksellä on vaikeuksia kasvattaa myyntiään, jos se ei tähtää kansainvälisille markkinoille. Samaan aikaan vaatemerkkien omat verkkokaupat ovat kasvava suuntaus.

0 kommenttia

Gizmochina.com-sivustolla julkaistu artikkeli vahvistaa sen, mitä monet ovat jo pitkään epäilleet: Gearbest-verkkokaupan takana oleva yritys on mennyt konkurssiin ja gearbest.com on suljettu. Markkinointi- ja logistiikkaratkaisuja tarjoava Patozon on myyty uusille sijoittajille, joten heidän brändinsä, kuten Mpow, jatkavat edelleen toimintaansa. Heidän vaatemerkkinsä, mukaan lukien Zaful, ovat muuttuneet itsenäisiksi.

Vuonna 2020 Gearbestin päämajalla oli tavarantoimittajien mielenosoituksia maksamattomien laskujen vuoksi. Tämän jälkeen sen affiliate-kumppanit eivät saaneet maksujaan ja lopulta suuri osa yrityksen henkilökunnasta lähti palkkojen maksamisen vaikeuduttua.

Monet saattavat vielä muistaa, miten Gearbest tarjosi vielä aikaisemmin OzBargain-alustalla naurettavan halpoja diilejä monista elektronisista laitteista. Kun asiakkaat eivät saaneet tilauksiaan, yritys sai 12 kuukauden mittaisen kiellon alustalle.

Gearbestin tappiota tuottava strategiansa ei ollut kestävä, joten vuonna 2018 emoyhtiö lopetti sille matalat hinnat mahdollistaneen rahoituksen.  Uusien GST-muutosten soveltamisen jälkeen vuonna 2018 Gearbest poisti ilmaisen toimituksen.

Älä tilaa Gearbestilta

Vaikka yrityksen .com-osoite on poissa käytöstä, .net näyttää toimivan ”backuppina” .com-osoitteelle. Tämä saattaa olla hyvinkin huijaus.

Jos suunnittelet tilaavasi sieltä mitään, ÄLÄ TEE SITÄ! Jäät hyvin suurella todennäköisyydellä ilman tilaustasi.

Lue lisää kokemuksia esim. Redditistä ja Trustpilotista.

Vaihtoehtoisia edullisia kiinakauppoja

Jos etsit vaihtoehtoja Gearbestille, on olemassa muita luotettavia ja edullisia kiinalaisia verkkokauppoja.

Edullista elektroniikkaa etsivät voivat tehdä löytöjä esim. Banggoodista tai Geekbuyingilta ja muotia etsivät Dresslilystä.

Nämä kaupat tarjoavat laajan valikoiman tuotteita, kilpailukykyisiä hintoja ja kansainvälisiä toimitustapoja.

0 kommenttia

Tunnettu kosmetiikkabrändi, Yves Rocher, joka on palvellut suomalaisia kuluttajia vuosikymmenien ajan, ilmoitti hiljattain verkkosivuillaan melko huomaamattomasti, että se lakkauttaa verkkokauppansa Suomessa vuoden lopussa. Tämä uutinen on osa laajempaa vetäytymistä, sillä myös Norjan ja Tanskan verkkosivustot lakkautetaan, joskin Ruotsin sivusto pysyy edelleen toiminnassa.

Vuonna 1965 perustettu yhtiö aloitti postimyyntiyrityksenä Suomessa vuonna 1977 ja varsinaisena kauppana 1981.

Mitä tämä tarkoittaa asiakkaille?

Samalla, kun Yves Rocher on ilmoittanut verkkokauppansa sulkemisesta Suomessa, monet asiakkaat saattavat kokea menettäneensä kätevän ja tutun tavan hankkia suosikkituotteitaan. Tämä ei kuitenkaan merkitse täydellistä loppua Yves Rocherin ja suomalaisten asiakkaiden väliselle suhteelle. Brändi ottaa käyttöön strategian, joka palauttaa vanhan ajan ostokokemuksen – postimyynnin.

Postimyynnin kautta asiointi on henkilökohtaisempaa ja perustuu luottamukseen, jota Yves Rocher on rakentanut jo vuosikymmenten ajan. Asiakkaat saavat kotiinsa postimyynnin katalogeja, joiden avulla he voivat tutustua tuotevalikoimaan. Tämä menetelmä on tuttu monille pitkäaikaisille asiakkaille, jotka ovat tilanneet Yves Rocherin tuotteita jo ennen internetin aikakautta.

Muutoksen myötä asiakkaat saavat tilaisuuden tutustua tuotteisiin fyysisen, kotiin toimitettavan katalogin kautta. Tämä voi tuoda monille asiakkaille tietynlaista nostalgiaa ja ehkä jopa iloa niille, jotka kaipaavat konkreettista, sivuilla selailtavaa tuoteluetteloa, joka oli ennen verkkokauppojen yleistymistä normi.

Miksi Yves Rocherin verkkokauppa lopettaa?

Postimyyntikatalogit ovat asia, josta Yves Rocher ennen kaikkea muistetaan.

Aalto-yliopiston professori Pekka Mattilan mukaan postimyynnillä pyritään saamaan maksimihyöty irti asiakaspohjasta, joka on vielä jäljellä – ja jo iäkkäämpää.

Mattilan mukaan postimyynti on osalle asiakkaista luontevin kanava asioida. Hänen mukaansa taustalla voi olla epäonnistunut uudistus, jossa uudet asiakkaat eivät ole löytäneet tuotteiden pariin.

Suomessa monet tilasivat Yves Rocherin tuotteita 1980- ja 1990-luvuille nimenomaan postimyynnin kautta. Brändillä oli myös useita myymälöitä Suomessa.

Yritys itse ei kommentoi tarkemmin verkkokaupan lopettamisen syistä.

Yhtenä verkkokaupan lakkauttamisen syistä on pidetty sen lupausta lakkauttaa toiminnat Venäjällä, mutta päätöstä jatkaa toimintojaan brutaalia hyökkäyssotaa käyvässä maassa.

Luonnonkosmetiikan suosion kasvu

Luonnonkosmetiikka on saanut jalansijaa kauneudenhoitoalalla osana laajempaa kestävän kehityksen ja eettisen kulutuksen trendiä.

Yves Rocherin tapaan monet brändit ovat ottaneet käyttöön ”luomutuotteiden” terminologiaa, heijastaen kuluttajien kasvavaa kiinnostusta ainesosien alkuperää ja tuotantoprosessin ympäristövaikutuksia kohtaan.

Luonnonkosmetiikan suosion kasvu kertoo siitä, että kuluttajat arvostavat paitsi tuotteen vaikutusta iholla, myös sen syntyprosessin eettisyyttä ja ympäristöystävällisyyttä.

Määrittely ja sertifiointi

Luonnonkosmetiikan määritelmä voi olla liukuva, mutta perusajatus siinä on käyttää mahdollisimman luonnollisia ja vähän prosessoituja ainesosia.

Tällainen kosmetiikka painottaa puhtautta ja puhtaita prosesseja aina valmistuksesta pakkaamiseen ja lopulta tuotteen poistamiseen käytöstä.

Sertifiointi on tärkeä osa luonnonkosmetiikan maailmaa, ja eri sertifikaatit kuten Ecocert, BDIH ja COSMOS ovat omiaan luomaan luottamusta kuluttajien keskuudessa.

Nämä sertifikaatit asettavat tiukat standardit sille, mitä voidaan kutsua luonnonkosmetiikaksi, vaikka sertifiointien välillä onkin eroja siinä, miten ne loppujenlopuksi määrittelevät ”luomuuden” ja ”luonnollisuuden”.

Katso myös:

Haasteet ja kuluttajien käsitykset

Yksi luonnonkosmetiikan haasteista on kuluttajien sekaannus ja väärinkäsitykset siitä, mitä luonnonkosmetiikka todella tarkoittaa.

Koska sertifikaattien kriteerit vaihtelevat, kuluttajat saattavat kohdata vaikeuksia ymmärtää, mikä erottaa yhden luonnonkosmetiikkatuotteen toisesta.

Tämä voi johtaa epäselvyyteen ja epävarmuuteen ostotilanteessa, jolloin kuluttajat voivat turvautua tunnetumpiin brändeihin tai valita tuotteita, joiden eettisyys ja ympäristöystävällisyys ovat selvästi esillä.

Luonnonkosmetiikka Suomessa

Suomessa luonnonkosmetiikan saatavuus säilyy vahvana Yves Rocherin poistumisesta huolimatta.

Verkkokaupat kuten Naturelle, Jolie ja Dermosil tarjoavat laajan valikoiman luonnonkosmetiikkatuotteita, jotka vastaavat paikallisia ja kansainvälisiä vaatimuksia.

Nämä kauppapaikat ovat osa kasvavaa markkinarakoa, joka palvelee tietoisia kuluttajia, jotka etsivät eettisiä vaihtoehtoja kauneudenhoitoon.

0 kommenttia

Miksi haluaisit tilata jonkin verkkokaupan uutiskirjeen? Monet tekevät niin saadakseen alennuksia. Ja koska olet alennuskoodisivustolla, arvaan, että olet etsimässä hyvää alennuskoodia suosikkikauppaasi.

Voisit tilata kyseisen verkkokaupan uutiskirjeen ja jäädä odottelemaan heidän markkinointisähköpostejaan alekoodin toivossa. Voisit myös kahlata läpi verkkokauppojen sosiaalisen median kanavat, mutta todennäköisesti löytäisit vain vanhaksi käyneitä koodeja.

Voisit, mutta sinun ei tarvitse. Lukemalla tämän blogijutun ymmärrät, miten kaupat hyödyntävät alennuskoodeja osana markkinointiaan, ja milloin sellaisia on todennäköisesti saatavilla.

Tässä jutussa raotamme hieman verhoa ja kerromme kuudesta sähköpostityypistä, joita verkkokaupat käyttävät osana alennuskoodistrategiaansa, sekä mitä sinun tulee tietää hyödyntääksesi nämä strategiat saadaksesi alennuksen.

Tapa 1:Alennuskoodit uutiskirjeessä

Tämä lienee perinteisin sähköpostimarkkinoinnin muoto: uutiskirjeet.

Useimmat verkkokaupat tarjoavat asiakkailleen eksklusiivisia tarjouksia uutiskirjeen, massapostitusten tai muun sähköpostimarkkinoinnin muodossa.

Uutiskirjeet pitävät asiakkaat ajan tasalla tuotteista, kampanjoista ja usein myös alennuskoodeista.

Miksi yritykset lähettävät alennuskoodeja uutiskirjeissään?

Yritykset lähettävät uutiskirjeitä ja massapostituksia ennen kaikkea siksi, että sähköposti on luotettavin tapa tavoittaa brändiin jo sitoutuneet asiakkaat.

Uutiskirje on huomattavasti tehokkaampi tapa kuin sosiaalinen media, mitä tulee tavoittavuuteen ja sitouttamiseen. Se on tapa saada sekä uusia että vanhoja asiakkaita tekemään ostoksia.

Kun uutiskirje sisältää alennuksen, se paitsi houkuttelee tekemään ostoksia, mutta myös pysymään uutiskirjeen tilaajana, eikä perumaan tilausta.

Miten saada alennuskoodi uutiskirjeestä?

Jotta saat haluamasi yrityksen/verkkokaupan uutiskirjeen, sinun on tilattava se. GDPR:n ansiosta yritykset eivät voi lähettää sinulle markkinointia sähköpostitse, ellet ole varta vasten antanut siihen lupaa.

Lähes kaikissa verkkokaupoissa on ”tilaa uutiskirjeemme” -linkki, ärsyttävä popup-ikkuna, lomake sivun alapalkissa tai viimeistään valintaruutu sen tilaamiseksi viimeistellessäsi tilausta.

Kuinka usein uutiskirjeitä lähetetään?

Viestinnän tiheys riippuu täysin yrityksestä. Jotkin isommat yritykset lähettävät uutiskirjeitä päivittäin, pienemmät yritykset esimerkiksi viikoittain, kuukausittain tai vain muutaman kerran vuodessa.

Minkälaisia alekoodeja uutiskirjeen tilaajat saavat?

Koska uutiskirje lähetetään verkkokaupan brändiin jo sitoutuneille käyttäjille tai vain tietylle asiakassegmentille, uutiskirjeen mukana lähetettävät alennukset ovat sellaisia, joita yritys toivoo mahdollisimman monen heistä käyttävän.

Uutiskirjeessä lähetettävä alennus voi olla esimerkiksi ilmainen toimitus tänä viikonloppuna tai 15 prosentin alennus tietyistä tuotteista ennen ystävänpäivää.

Tapa 2: Hylätyn ostoskorin alekoodit

Useimmat meistä ovat teneet sen. Olemme löytäneet kiinnostavan tuotteen, lisänneet sen ostoskoriin, täyttäneet jo omat tietomme kassasivulla, mutta tulleet toisiin ajatuksiin.

Tarvitsenko todella tuota tuotetta? On se kyllä niin kallis… Oho, onpas kallis toimitus.

Hereillä olevat yritykset ovat tietoisia hyvin monet keskeyttävät tilauksen ostoskorivaiheessa. Itse asiassa, peräti seitsemän kymmenestä ostoskoriin lisätystä tuotteesta ei tule koskaan tilatuksi.

Jos olit kirjautunut tai ehdit antamaan sähköpostiosoitteesi, markkinoinnissa taitava yritys voi lähettää automaattisen sähköpostin, jossa houkutellaan sinua viimeistelemään tilaus.

Hylättyä ostoskoria koskeva sähköposti voi sisältää alennuskoodin, joka saa sinut lopulta tekemään tilauksen.

Miksi yritykset tarjoavat alennuskoodeja hylätyn ostoskorin jälkeen?

Yritys tietää, että on haastavaa löytää lisää asiakkaita. Nyt se tietää, että olit kiinnostunut kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, mutta jostain syystä keskeytit tilausprosessin. Nyt se on valmis tekemään kaikkensa viimeistelläkseen myynnin.

On huomattavasti helpompaa ”käännyttää” valmiiksi kiinnostunut asiakas kuin löytää uusi.

Miten saada hylätyn ostoskorin alennuskoodi?

Yksinkertaista. Varmista, että olet tuotteen ostoskoriin lisäämisen jälkeen joko a) kirjautuneena omalle tilillesi kyseisessä verkkokaupassa tai b) edennyt tilauksessa siihen vaiheeseen, että olet jo lähettänyt sähköpostiosoitteesi lomakkeella (pelkkä sähköpostiosoitteen kirjoittaminen ei riitä).

Euroopan Unionin alueella hylätyn ostoskorin sähköpostiviestit ovat GDPR-asetuksen ansiota ns. harmaalla alueella, koska markkinointiviestien lähettäminen edellyttää aina nimenomaista lupaa siihen.

Kuitenkin, poistu verkkokaupasta tekemättä ostosta ja odota vähintään 72 tuntia nähdäksesi ottaako yritys sinuun yhteyttä liittyen hylättyyn ostoskoriin.

Huomaa, että arviolta vain noin kolmannes verkkokaupoista lähettää hylätyn ostoskorin sähköposteja, alennuskoodeista puhumattakaan. Mutta yrittänyttä ei laiteta!

Tapa 3: Alekoodit tervetuliaissähköposteissa

Tämä on yksinkertainen ja hyvin yleinen keino saada alennuskoodi suosikkikauppaasi, sillä useimmat yritykset tarjoavat alennuksen saadakseen sinut uutiskirjeensä tilaajaksi (koska ne olettavat, että et koskaan peru uutiskirjettä).

Miksi yritykset tarjoavat tervetuliaisalennuksia?

Tämä on ikivanha markkinointitaktiikka, jota useimmat verkkokaupat hyödyntävät. Kun tilaat verkkokaupan uutiskirjeen, yritys tietää, että olet kiinnostunut heidän tuotteistaan tai palveluistaan – ja todennäköisesti olet jo päättänyt tai aiot jossain vaiheessa ostaa niitä.

Yritykset hyödyntävät tätä tietoa tarjoamalla sinulle tervetuliaisalennuksen ja houkutellakseen sinua tekemään ensimmäisen tilauksen.

Tervetuliaisalennus on yleensä voimassa vain vähän aikaa, koska sillä pyritään luomaan kiireellisyyden tunne.

Miten saada tervetuliaisalennus?

Saadaksesi alennuskoodin ensimmäiseen tilaukseesi, selaa hetki verkkokauppaa. Tervetuliaisalennusta voidaan tarjota sivuston ylä- tai alaosassa, popup-ikkunan kautta tai push-ilmoituksen kautta.

Vaikka alennusta ei välttämättä mainita, sellainen saattaa kuitenkin olla ns. ”kiitos uutiskirjeen tilauksesta” -sähköpostissa. Saat ensimmäisen uutiskirjeen yleensä heti uutiskirjeen tilaamisen jälkeen.

Minkälaisia tervetuliaisalennuksia on tarjolla?

Useimmiten tervetuliaisalennus on tietty prosenttialennus koko tilauksesta. Tyypillisesti se vaihtelee 10-30 prosentin välillä.

Tapa 4: Syntymäpäiväalennukset

Yksi tapa houkutella asiakkaita tekemään ostoksia on tarjota alennuskoodeja ”syntymäpäivälahjaksi” tai hieman ennen syntymäpäivääsi.

Yrityksille tämä on erittäin tehokas tapa aktivoida asiakkaitaan. Sen lisäksi, että se luo sinulle kannustimen tehdä uusi ostos, se myös osoittaa sinulle, että yritys välittää asiakkaistaan, eli sinusta, koska olet syntymäpäiväsankari. Jihuu!

Syntymäpäivänän alennuskoodi on kuin oikea synttärilahja, josta kaikki hyötyvät: sinä saat alennuksen ja yritys kenties myynnin.

Miksi yritykset tarjoavat alekoodeja syntymäpäivänäsi?

Yritykset tarjoavat asiakkailleen tarjouksen syntymäpäivänä tai hieman sitä ennen, koska ne tietävät, että he tuntevat silloin olonsa erityiseksi. Ja asiakkaat arvostavat, että joku muistaa heidän syntymäpäivänsä.

Todellisuudessa yritys tai kukaan sen henkilökunnasta ei juhli syntymäpäivääsi kakun ja konfettien kera, vaan kyseessä on automatisoitu myynninedistämisprosessi, jonka tarkoitus on saada sinut tuntemaan olosi erityiseksi ja ennen kaikkea kasvattaa yrityksen myyntiä (vaikkakin pienemmällä voitolla).

Miten saada alennuskoodi syntymäpäivänä?

Kun luot asiakastilin verkkokauppaan, varmista, että olet antanut syntymäaikasi ja hyväksynyt markkinointiviestien vastaanottamisen.

Entä jos syntymäpäiväsi on 10 kuukauden päästä, mutta tiedät verkkokaupan tarjoavat syntymäpäivän alennuskoodeja?

Emme tietenkään kehota ketään juksaamaan, mutta samalla voimme varmuudella todeta, että ei – yhdelläkään suomalaisella yrityksellä ei ole palveluksessaan syntymäpäiväpoliisia.

Minkälaisia alennuskoodeja syntymäpäivänä voi saada?

Kuten muidenkin alennuskampanjoiden aikana, syntymäpäiväalennukset ovat usein prosenttialennuksia tilauksesta.

Joskus syntymäpäiväalennus voi olla myös ”lahjanomainen”, kuten ilmainen kaupanpäällinen.

Tapa 6: Alennuskoodit täydennystä varten

Joidenkin ostamiesi tuotteiden on tarkoitus kestää pitkään tai jopa ikuisesti. Useimmat kulutustuotteet vaativat kuitenkin täydennystä tai vaihtoa tietyin väliajoin. Sellaisia ovat esimerkiksi vitamiinit, tulostinmusteet, partakoneen terät ja koiranruoka.

Jälleen kerran, yritykset tietävät tämän – ja lähettävät todennäköisesti automaattisen sähköpostin vain vähän ennen kuin arvioivat sinun tarvitsevat täydennystä.

Miksi yritykset tarjoavat alennuskoodeja täydennyksiä varten?

Kuten muidenkin alennuskoodien kohdalla, yritykset tietävät, että on helpompaa ja kustannustehokkaampaa saada vanha asiakas tekemään uusi tilaus, kuin hankkia uusi asiakas.

Lisäksi useimmat asiakkaat pitävät täydennysmuistutuksia asiakasystävällisenä ja hyödyllisenä; on mukavaa, kun joku muu huolehtii siitä, ettei joku tärkeä tuote pääse loppumaan, sen sijaan, että joutuisit muistamaan sen itse.

Miten saada ”täydennysalennus”?

Saadaksesi kulutustuotteiden täydennysmuistutukset varmista, että olet hyväksynyt verkkokaupan markkinointiviestinnän. Osa verkkokaupoista voi tarjota mahdollisuutta myös kestotilaukseen alennuksen kera.

Minkälaisia alekoodeja täydennysmuistutuksista voi saada?

Useimmat yritykset tietävät, että saadakseen tyytyväisen asiakkaan tilaamaan täydennyksiä, heidän ei tarvitse tarjota isoja alennuksia.

Voinet odottaa viiden tai enintään kymmenen prosentin alennuksia täydennyksiä varten.

Jos kuitenkin jätät yhden täydennyksen välistä ja tilaat sen toisesta paikasta, voit odottaa saavasi seuraavaksi suurempia alennuksia (katso seuraava kohta).

Tapa 7: Palaavan asiakkaan alennukset

Lopuksi, monet yritykset tarjoavat alennuskoodeja vanhoille tai entisille asiakkailleen.

Palaavien asiakkaiden alennuskoodeja lähetetään asiakkaille, jotka ovat tilanneet kyseisestä verkkokaupasta aikaisemmin, mutta eivät ole tehneet niin pitkään aikaan.

Tämänkaltainen viestintä on helppo tunnistaa sähköpostin osoiteriviltä, joka on tyypillisesti tyyliin ”Kaipaamme sinua” tai ”Meillä on sinua ikävä”.

Miksi yritykset tarjoavat alennuskoodeja palaaville asiakkaille?

Yritykset tietävät, miten tärkeää on pitää asiakkaat sitoutuneena omaan brändiinsä. Koska miksi sillä olisi sähköpostiosoitteesi, ellei se voisi käyttää sitä markkinointiin?

Kuten olemme jo useaan otteeseen todenneet, on paljon helpompaa saada vanha asiakas ostamaan uudelleen, kuin hankkia uusia asiakkaita.

Palaavan asiakkaan asiakassegmentti on hyvä työkalu sähköpostilistan ylläpitoon. Jos asiakas on houkuteltavissa takaisin alennuksella, hän on sitoutunut. Jos asiakas ei ole sitoutunut, hän usein peruu uutiskirjeen.

Miten saada palaavan asiakkaan alekoodi?

Palaavan asiakkaan alennuksen saamisessa kestää luonnollisesti kauemmin kuin muissa tyypeissä. Yrityksen on menetettävä sinut ennen kuin se voi houkutella sinua takaisin.

Sinun on oltava verkkokaupan uutiskirjeen tilaaja ja tehnyt vähintään yksi ostos. Palaavan asiakkaan alennuksia ei kannata odottaa jokaiselta yritykseltä.

Minkälaisia alekoodeja palaava asiakas voi odottaa?

Palaavalle asiakkaalle tarjottava alennus on todennäköisesti hyvä, koska se osoittaa, että yritys todella tarvitsee vanhoja asiakkaitaan ja on valmis tinkimään marginaalistaan saadakseen heidät takaisin.

Vaikka nämäkin sähköpostiviestit ovat enimmäkseen automatisoituja, kannattaa avata ”kaipaamme sinua” -viestit nähdäksesi, minkälaisia alennuksia sinulla olisi mahdollista saada.

Yhteenveto

Kuten huomasit, mahdollisuudet saada alennuskoodeja suosikkikauppaasi ovat moninaiset. Paitsi, että löydät niitä Alennuskoodi 101 -sivustolta, voit saada niitä eri tavoin odottamalla sopivaa hetkeä. Loppupelissä alennuskoodi on kuitenkin helpoin tapa saada alennuksia tulevista ostoksistasi.

  • Uutiskirjeet sisältävät usein koko jo sitoutuneelle asiakassegmentille tarjottavia alennuskoodeja.
  • Hylätyn ostoskorin sähköpostiviestit pyrkivät houkuttelemaan sinut tekemään tilauksen loppuun, usein alennuskoodin avulla.
  • Tervetuliaisalennukset sisältävät yleensä alennuskoodin, jolla saa prosenttialennuksen ensimmäisestä tilauksesta.
  • Syntymäpäiväalennukset on tarkoitettu tuntemaan sankari erityiseksi ja kasvattamaan yrityksen myyntiä.
  • Täydennysmuistutukset lähetetään, kun kulutustuotteen oletetaan olevan lähellä loppumista. Niihin voi liittyä alennus, jotta asiakas ei karkaa muualle.
  • Palaavan asiakkaan alennukset on tarkoitettu voittamaan asiakas takaisin tarjoamalla hänelle kertaluonteinen alennus.