Harman Kardon alennuskoodit

Harman Kardon alennuskoodi

Harman Kardon (kirjoitusasu harman/kardon) on Harman International Industriesin osasto ja Samsung Electronicsin tytäryhtiö, joka valmistajaa kodin ja auton äänentoistolaitteita. Sen perustivat vuonna 1953 Sidney Harman ja Bernard Kardon.

Yrityksen oma suomenkielinen verkkokauppa myy muun muassa viritinvahvistimia, kotiteattereita, stereokomponentteja, kaiuttimia ja kuulokkeita. Se lupaa tuotteilleen ilmaisen toimituksen, 30 päivän palautusoikeuden sekä elinikäisen tuen.

Siirry ostoksille »

Harman Kardon outlet-tuotteet jopa -50 %

Tehdaskuntoiset outlet-tuotteet tarjoavat puhdasta äänentoistoa, samat eeppiset ominaisuudet ja saman 2 vuoden takuun, mutta jopa 50 % edullisemmalla!

Voimassa toistaiseksi.

Äänentoistolaitteita jopa 30 % alennuksella

Voimassa toistaiseksi.

Saatat pitää myös näistä alennuskoodeista ja tarjouksista

Tietoa kaupasta Harman Kardon

1950-luvun alussa Sidney Harman oli kuulutusjärjestelmiä valmistavan David Bogen Companyn toimitusjohtaja ja Bernard Kardon pääinsinööri. Bogenissa tapahtuneiden muutosten vuoksi molemmat miehet irtisanoutuivat tehtävistään ja perustivat Harman Kardon Companyn vuonna 1953.

1950-luvulla Harman Kardon suunnitteli ensimmäisiä puhtaan äänentoiston tuotteita, jotka aloittivat hifi-markkinat. Yrityksen ensimmäinen tuote oli FM-viritin. Vuoden perustamisensa jälkeen Harman Kardon esitteli pienikokoisen hifi-vastaanottimensa, Festival D1000:n. Se oli yksi maailman ensimmäisistä AM/FM-virittimistä ja nykyaikaisten integroitujen vastaanottimien edeltäjä. Sen tarkoitus oli esitellä hifiä ei-teknisille kuluttajille. Ensimmäisissä tuotteissa oli erottuva muotoilu, kuparipinnoitettu alusta sekä kuparin ja mustan väriset paneelit ja kotelot.

Vuonna 1956 Bernard Kardon jäi eläkkeelle ja myi osuutensa yrityksestä Sidney Harmanille, joka jatkoi hifi-tuotteiden teknisenä johtajana. Harman muutti yrityksen nimeksi Harman International, mutta vastaanottimia, virittimiä ja vahvistimia myytiin Harman Kardon -brändin alla, kuten vielä tänäkin päivänä.

Vuonna 1958 Harman Kardon esitteli ensimmäisen stereovastaanottimen, kuluttajille suunnatun Festival TA230:n. Stereoääni saatiin yhdistämällä yksi AM-tajuus ja yksi FM-taajuus. Ensimmäisissä FM-signaaleissa ei ollut vasenta ja oikeaa stereosignaalia.

Vuonna 1959 Harman Kardon markkinoi Citation II:sta, stereofonista putkivahvistinta, jonka oli suunnitellut Stewart Hegeman. Siinä oli 60-wattinen ulostulo ja 20 wattinen 18-60 000 Hz taajuusvaste. Yritys halusi tuoda markkinoille mahdollisimman laajan audiokaistanleveyden. Vaikka ihmisen korva erottaa vain noin 20 000 Hz taajuuksia, täydellinen ääni ja harmonia toimii vuorovaikutuksessa muiden taajuuksien kanssa tuoden myös toissijaiset äänet esille.

Vuonna 1969 Harman osti toisen kaiutinvalmistajan, JBL:n, ja vuotta myöhemmin se esitteli ensimmäisen stereofonisen Dolby B -kohinanvaimennuksella varustetun kasettitallennusyksikkönsä, CAD5:n. Dolby-tekniikka vähensi merkittävästi kasetin kohinaa ja teki kasettidekistä hifi-tuotteen.

Harman Kardonin tavoitteena oli tuoda korkein mahdollinen laatu mahdollisimman edullisesti saatavaksi, sen sijaan että se olisi lisännyt tuotteisiinsa turhia ominaisuuksia. 330-sarjan tuotteet ovat erinomainen esimerkki tästä. Se tuotti luokassaan erinomaisen suorituskyvyn.

Vuonna 1976 Harman tuki Jimmy Carterin valintaa Yhdysvaltain presidentiksi. Kun Carter valittiin, hän nimitti Harmanin apulaisvaltionvarainministeriksi. Koska nimitetyt eivät voineet toimia liiketoiminnassa, Harman myi yrityksensä Beatrice Foodsille 100 miljoonalla dollarilla. Uusi omistaja ei keskittynyt tarjoamaan tuotteita audiofiileille, yhtiön myynti tippui 40 prosentilla vuoteen 1980 mennessä.

Vuonna 1980 esiteltiin Citation XX, jota kutsuttiin "maailman parhaalta kuullostavaksi vahvistimeksi". Se tarjosi nopeamman vasteajan vahvistimesta kaiuttimiin ja paremman äänentoistotarkkuuden. Vahstimen suunniteli suomalainen insinööri Matti Otala.

Carterin presidenttiyden jälkeen Harman hankki takaisin omistuksensa Harman Internationalissa 55 miljoonalla dollarilla. Kauppaan ei sisältynyt vahvistinosasto, jonka Beatrice Foods oli myynyt japanilaiselle yritykselle. Vuonna 1985 Harman Kardon osti vahvistinyksikkönsä takaisin.

Vuosina 1999-2007 Harman Kardon työskenteli audiotuotteiden digitaalisen prosessoinnin parissa. Harman jäi eläkkeelle yhtiöstä 88 vuoden ikäisenä vuonna 2007. Häntä toimitusjohtajana seurasi Dinesh Paliwal.

Harman Kardonin tunnetuimpia tuotteita ovat muun muassa SoundSticks-äänijärjestelmät, autojen äänentoistolaitteet, tietokonekaiuttimet ja headsetit.

Verkkokaupan kuvaus päivitetty viimeksi 29.1.2019.